Interviu Loredana Dinu | „Căutăm motive frumoase prin care să aducem din nou sportul ȋn prim plan”

Scrimera Loredana Dinu este unul dintre cei mai titraţi sportivi români, cu performanţe care au făcut ca imnul Romaniei sa fie ascultat de milioane de oameni din ȋntreaga lume, la multiple competiţii europene şi mondiale.

Loredana este campioană olimpică la Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio de Janeiro (Brazilia), dublă campioană mondială (2010 și 2011) și cvadruplă campioană europeană (2006, 2008, 2011 și 2015). Toate rezultatele au fost obţinute ȋn cadrul confruntărilor pe echipe. A ȋnceput să practice scrima la 11 ani, arma spada, iar la 13 ani lupta deja ȋn finala primului său campionat naţional, ȋmpotriva Anei-Maria Brânză. A câştigat atunci medalia de argint şi de acolo şirul rezultatelor excepţionale a continuat. În 2001 a obţinut o medalie de argint la Campionatul Mondial pentru Juniori de la Gdansk (Polonia), tot ȋn proba pe echipe.

Loredana Dinu a fost premiată la Gala Trofeelor Alexandrion din 2017, alături de coechipierele sale (Simona Gherman, Simona Pop şi Ana-Maria Brânză), pentru medalia olimpică de aur la scrimă cucerită la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016. Retrasă din activitatea competiţională, Loredana urmăreşte ȋndeaproape evoluţia sportivilor români şi consideră că organizarea Galei Trofeelor Alexandrion 2021 este esenţială pentru a reduce sportul ȋn prim plan ȋn această perioadă dificilă.

Loredana a vorbit ȋn mod admirativ despre performanţele sportivilor români din 2020 şi a sugerat şi câţiva câştigători pentru Gala Trofeelor Alexandrion 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *