Interviu Vasile Stângă | Fundaţia Alexandrion ȋşi respectă numele şi respectă tradiţia

Vasile Stȋngă este o legendă a sportului care ȋi inspiră pe handbaliştii români. Este un model de profesionalism şi performanţă pe care Fundaţia Alexandrion ȋl apreciază şi l-a dorit ȋntotdeauna prezent ȋn cadrul Galelor Premiilor Trofeelor Alexandrion pentru a ȋnmana trofee sportivilor laureaţi şi a-i motiva prin discursul său. Într-un interviu online, Vasile Stȋngă a vorbit despre impactul pozitiv pe care Gala Trofeelor Alexandrion ȋl are asupra sportivilor români şi despre importanţa organizării acestui eveniment ȋn fiecare an, indiferent cât de dificil a fost anul anterior pentru sportul românesc.

«Fundaţia Alexandrion ȋşi respectă numele şi respectă tradiţia celebrând sportul românesc.[…]Cred că ȋn afară de Simona Halep, care a obţinut cât de cât nişte rezultate şi mai sunt pe ici pe colo niste sporturi individuale, canotajul care a obţinut nişte medalii la campionatele mondiale şi europene, sportul nostru este sărăcăcios ȋn performanţe, din pacate. Chiar şi cu această «sărăcie», Fundaţia Alexandrion totuşi ȋi premiază pe cei mai buni şi asta e un lucru foarte bun» a spus Vasile Stȋngă.

Vasile Stȋngă a vorbit şi despre provocăriile cu care se confruntă sportul şi despre necesitatea unei strategii naţionale de revitalizare a sportului românesc, subliniind implicarea Fundaţiei Alexandrion ȋn susţinerea sportivilor.

«Asta ar trebui să fie o strategie pe termen lung, chiar şi politică, să fie o strategie la nivel naţional, pentru că trebuie să revitalizăm sportul românesc, pentru că, dacă nu ȋl revitalizăm şi nu ȋncepem de jos, de la bază, dacă vom obţine o medalie sau două olimpice o să ne bucurăm fantastic. Acesta este viitorul şi mă bucur că Fundaţia Alexandrion poate să deschidă acest drum sponsorizând tinerii, sportul, junori şi tineret, să ajungem unde am fost odată» a spus Vasile Stȋngă ȋn incheierea interviului.

(A)

Urmăriţi aici interviul: