Baxevanos și Ianoș Brânză rămân la Poli Iași din vară

Poli Iași nu i-a avut în teren, luni, la derby-ul moldav cu FC Botoșani pe doi dintre titularii din prima etapă a returului, portarul Ianoș Brânză și stoperul grec Nikos Baxevanos (FOTO). Ambii au venit în vară sub formă de împrumut pentru un sezon chiar de la FC Botoșani și nu au avut drept de joc împotriva echipei de care aparțin, conform unei unei clauze din contract.

Dacă Ianoș Brânză nu s-a impus încă între buturi, dar are tot timpul să o facă, fiind un jucător tânăr, crescut chiar la Iași, stoperul Nikos Baxevanos a crescut mult în acest sezon, după un debut ezitant în Copou. În vârstă de 21 de ani, Baxevanos este al treilea jucător al Politehnicii Iași în topul minutelor și al meciurilor bifate în tur. Fundașul central elen a jucat 14 meciuri în tur, în care a strâns 1.179 de minute, adică o medie de 84,21 de minute pe meci.

Deși ar trebui să revină în vară la Botoșani, ambii jucători vor continua la Poli Iași, potrivit spuselor lui Valeriu Iftime. Finanțatorul lui FC Botoșani a declarat că Ianoș Brânză va continua sigur, la fel și Baxevanos, dacă va fi dorit în continuare de Daniel Pancu.

”Ianoș Brânză rămâne sigur la Iași. Acum o săptămână am vorbit cu Toni Heleșteanu (n.r. directorul de scouting al Politehnicii Iași). El este jucătorul Iașiului, coproprietate cu o bucată mai mică pentru FC Botoșani. Pe Baxevanos noi l-am adus din Italia, l-am împrumutat la Iași, depinde ce vrea și Daniel Pancu. Dacă Daniel îl vrea la Iași, s-ar putea să mergem mai departe. Dacă și jucătorul vrea, atunci cu siguranță Baxevanos va rămâne la Iași. Măcar să fac și eu ceva bun pentru Iași”, a declarat la Radio HIT Iași finanțatorul echipei FC Botoșani, Valeriu Iftime.

Oficialii echipei ieșene au confirmat cele două mutări. Brânză va fi jucătorul lui Poli Iași, la fel și Baxevanos, care mai este sub contract (împrumutat de la Lazio) până la finalul acestui an, ambele mutări fiind stabilite deja după discuțiile dintre Toni Heleșteanu și Valeriu Iftime.