Interviu Alina Dumitru | România are sportivi valoroşi

Numele Alinei Dumitru este sinonim cu cea mai ȋnaltă performanţă ȋn judo. Alina a intrat ȋn istoria sportului românesc devenind prima campioană olimpică a României la judo din toate timpurile, ȋn 2008 când a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Beijing. La următoarea ediţie, ȋn 2012, judoka a cucerit şi medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Londra. Alina este un simbol naţional al acestui sport, de-a lungul carierei sale aducând România ȋn prim plan la nivel mondial de mai multe ori, prin performanţele sale notabile, printre care se numără medalii de bronz la Campionatele Mondiale de la Cairo (2005), Rio de Janeiro (2007) şi Tokyo (2010) şi multiple medalii la campionate europene.

În prezent Alina Dumitru este antrenor de judo al grupei de copii de la CSA Steaua, din care face parte şi fiul sau Ianis, ȋn vârstă de doar 4 ani şi se implică totodată ȋn mai multe proiecte de promovare a judo-ului ȋn rândul copiilor. Rezultatele sale excepţionale i-au adus o distincţie naţională foarte importantă ȋn 2008, Ordinul naţional “Meritul Sportiv” clasa I.

Organizare Galei Trofeelor Alexandrion ar fi utilă pentru continuitate […]Ar fi frumos să se poată organiza pentru ca e o gală frumoasă, o gală organizată frumos, cu sportivi valoroşi, care ȋşi doresc să fie din nou pe scenă la Gala Trofeelor Alexandrion. […] Trebuie să le oferim premii celor care anul trecut au obţinut rezultate, poate anul viitor vor fi alţii care poate anul acesta nu au reuşit, dar, ar fi frumos pentru că este o gală foarte frumoasă şi merită sportivii să fie din nou pe scenă.

Referitor la potenţialii câştigători ai trofeelor de anul acesta, Alina Dumitru a spus:

Avem sportivi valoroşi la canotaj, chiar şi la judo : Andreea Chiţu a obţinut medalia de argint anul acesta la europene. Au mai fost medalii, cred că la lupte.

Urmăriţi aici interviul