Opinie / Daniel Nazare scrie despre instalațiile de încălzire ale gazoanelor din Liga 1. Pe Moș Gerilă îl cheamă Justin Ștefan?

Opinie-Nazare_Web_901x600

Noua temă de discuție din Liga 1 sunt instalațiile de încălzire. Dacă merg, dacă nu merg, cât costă electricitatea și motorina și pe ce stadioane ale patriei merg non-stop. Acum trei decenii la modă era revulsinul, ceaiul fierbinte cu lămăie (cine avea) și izmenele pe dedesuptul treningului.

Astăzi venim la meci cu autocar dotat cu wi-fi și aer condiționat, avem termopane la vestiar și salarii de 5-10.000 de euro lunar. Declarăm la falsh-interviuri că ne e frig și că ne putem accidenta grav dacă terenul este înghețat. Cum ar fi fost, ca pe vremuri, Rodion Cămătaru să declare în 1983, pentru marele Ioan Chirilă, că i-a fost frig la Bratislava și gazonul era mocirlos? De neînchipuit.

Daniel Nazare scrie despre instalațiile de încălzire ale gazoanelor din Liga 1. Pe Moș Gerilă îl cheamă Justin Ștefan?

Când n-avem nimic a spune… Arbitrajul, nevestele lui Cristi Borcea și Gigi Becali au ajuns în plan secundar. Gică Popescu și Cornel Șfaițer se laudă la tv că la ei totul funcționează la parametrii maximi, chiar dacă sunt mari cheltuieli. Viitorul și Sepsi. Nu ne-au spus dacă grupările lor fac profit și care e strategia de management. Evident, dacă există.

Alți conducători nu s-au lăudat, asta denotă că n-au bani de așa ceva ori instalațiile lor există doar pe hârtie.

Justin Ștefan, singurul om de la LPF capabil să lege două fraze de a treia, anunță că ar fi solicitat Departamentului Competiții să ceară cluburilor din Liga 1 o declarație scrisă prin care să-și asume faptul că instalația de încălzire a terenului, pe care își desfășoară meciurile de acasă, funcționează la parametrii optimi și este pornită în vederea prevenirii înghețului gazonului.

Dacă într-adevăr i-ar fi păsat de acest subiect, domnul Justin Ștefan se suia în mașină și făcea turul celor 16 stadioane ale patriei noastre dragi. Mi-e teamă că ar fi revenit la sediul LPF mai înghețat decât ar fi plecat. Bocnă! Ca un Moș Gerilă.

Comments are closed.