CSM Târgoviște – Penicilina Iași 3-1, în prima etapă a Diviziei A1

Penicilina Iaşi a debutat cu o înfrângere în noul sezon al Diviziei A1 de volei feminin, 1-3 (14-25, 14-25, 25-23, 10-25) pe terenul formaţiei CSM Târgovişte. În faţa unui adversar puternic, o adevărată multinaţională, cu un “sextet” de start alcătuit numai din jucătoare de peste hotare (SUA, Canada, Spania, Brazilia, Porto Rico, Slovacia, Germania), ieşencele nu s-au făcut de râs şi au reuşit chiar să smulgă un set care le dă moral pentru viitor.

Chiar dacă lotul lui Rareş Puni este extrem de subţire, iar echipa a început târziu pregătirea, Penicilina a arătat în setul al treilea, dar şi în alte multe momente ale partidei, că nu va fi o victimă sigură în acest sezon. Gazdele au câştigat primele două seturi cu un simetric 25-14, după care Penicilina a echilibrat disputa şi şi-a adjudecat setul al treilea, la mare luptă, cu 25-23, după ce la un moment dat avea un avans de 12 puncte! (20-8). Puse în gardă de revenirea ieşencelor, gazdele au pus stăpânire din nou pe joc şi au controlat clar setul al patrulea, pe care l-au câştigat cu 25-10, închizând meciul la 3-1.

În ciuda eşecului, Penicilina rămâne cu un set spectaculos câştigat pe terenul uneia dintre echipele puternice ale Diviziei A1, un set care le dă speranţe tinerelor eleve ale prof. Rareş Puni. În etapa a doua a campionatului, ieşencele vor întâlni pe teren propriu formaţia Medicina Tg. Mureş.

Antrenorul Rareș Puni a început cu următoarea formulă: Maria Grabovețcaia (17 puncte, 3 direct din serviciu), Andra Streșină, Alina Gagea (11 puncte), Jelena Cvijovic (13 puncte), Ana Maria Ursachi, Evgenija Milivojevic și Roxana Pintea (libero). Au intrat pe parcursul partidei Mihaela Stângă și Irina Andreica.

(Narcis POHOAŢĂ)

Share