România pe 11 la echipe, ”Brânzici” trage primele concluzii

Fără trei din cele patru spadasine cu care s-a obținut titlul olimpic, la Rio, în 2016 – Loredana Dinu s-a retras, iar Simona Gherman și Simona Pop au devenit mămici – și cu Ana Maria Popescu Brânză la prima sa competiție internațională în ultimul an, echipa României a ocupat locul 11 la etapa de Cupă Mondială de la Tallinn (Estonia).

La finalul competiției, ”Brânzici” și-a prezentat impresiile pe contul ei de Facebook: ”Am inceput ziua suflând în ceafa Rusiei până la final, scor 34-37, și asta îmi confirmă că nu suntem așa departe. Poate că astăzi a fost <<o nucă prea tare>>, dar nu imposibil de spart pe viitor. Apoi, în meciurile pentru clasament, Japonia, care în alte vremuri și cu aceeași echipă ne punea probleme, acum a fost o <<pradă>> accesibilă. 45-24 și prima victorie a zilei. În următorul meci, aveam să întâlnim vechile cunoștințe din reprezentativa Poloniei. Am început slab, jenant de slab și la jumătatea meciului eram conduse cu 10 tușe. Ne-am trezit în partea a doua și am recuperat din diferență până aceasta a ajuns la 3 tușe. Scorul 37-40 a scris finalul unui meci care se anunța a fi dezastruos. Având în vedere omogenitatea lor și faptul că sezonul trecut au avut un parcurs bun, cu medalie la CM, să zicem că n-a fost chiar atât de rău, dar trebuie să ne <<trezim>> la fiecare meci de la prima tușă, nu la jumătatea partidei. În ultimul meci, cel care avea să decida locul în clasament, am intâlnit echipa Spaniei. Scor 45-39 și fiesta pentru locul 11 poate să inceapă”.

Ana Maria a tras și primele concluzii: ”Cu ce plecăm de aici? Cu gândul că putem mai mult! Important este că am arătat ca o echipă! Încrederea și curajul le vom câștiga pe parcurs. Cât despre mine, ei bine, au fost vremuri in care, dacă nu îmi ieșea la individual, reușeam o medalie cu echipa și tot nu ma intorceam cu mâna goală acasă! Acum ma întorc doar cu bucuria de a fi participat și asta îmi ajunge… pentru moment”.

Alături de Ana Maria Popescu Brânză, pentru echipa țării noastre au tras Amalia Tătăran (CS Dinamo), Greta Vereș (CSA Steaua) și Maria Udrea (CSA Steaua). Spadasinele noastre au fost asistate de antrenorii Dan Podeanu și George Epurescu.

Pe podiumul probei de spadă feminin echipe de la Tallin s-au clasat Franța, Italia și China, în această ordine.

Următoarea etapă de Cupă Mondială la spadă feminin, din ediția 2017/2018, va avea loc în China, la Suzhou, în perioada 10-12 noiembrie.