CSM București, la prima înfrângere cu Cristina Neagu pe teren

Socotită a fi una dintre favoritele la câștigarea ediției 2017/2018 a Ligii Campionilor la handbal, echipa feminină CSM București a suferit primul eșec de la sosirea Cristinei Neagu: 22-25 (14-13) cu NFH-Nykobing Falster Handboldklub, în Danemarca. Formația bucureșteană ocupă primul loc în clasamentul Grupei A, la egalitate de puncte cu gruparea nordică Celălalt meci din runda cu numărul 3 a fazei grupelor, Vistal Gdynia (Polonia) – RK Krim Mercator Ljubljana (Slovenia), va avea loc miercuri, 25 octombrie. CSM București va disputa revanșa cu NFH-Nykobing în 4 noiembrie, pe teren propriu – probabil, în Sala Dinamo, Polivalenta fiind ocupată, în acel weekend, de Campionatul Mondial de dans latino pentru juniori.

Cu 20 de goluri înscrise în partidele de la București, cu Krim (30-18), și din Polonia, cu Vistal (34-23), Cristina Neagu n-a izbutit să scape de supravegherea adversarelor, având, de data aceasta, o evoluție neconvingătoare, cu doar două reușite ofensive (două goluri din opt aruncări). Ineficiența ei a influențat negativ și jocul colegelor sale, care, deși s-au aflat în avantaj la pauză (14-13), precum și în debutul reprizei secunde (18-17), au trecut prin două perioade ”sterile”, în care au permis formației daneze să se detașeze (18-21, respectiv 22-25).

Este de remarcat, totodată, evoluția Paulei Ungureanu, care a avut 16 intervenții salvatoare pentru CSMB, două la aruncări de la 7 metri.

Au marcat: Kristiansen (6 goluri), Westberg (6), Pedersen (5), Iversen (3), Kristiansen (2), Wallen (2) și Lagerquist (1), respectiv Gullden (6 goluri), Frafjord (4), Kurtovici (3), Curea (2), Hagman 2, Neagu (2), Jorgensen (1), Manea (1) și Mehmedovic (1),

Meciul din Danemarca a fost arbitrat de Victoria Alpaidze și Tatiana Berezkina (Rusia).

Grupa A

Meciuri disputate
NFH-Nykobing Falster Handboldklub – Vistal Gdynia 27-21
CSM București – RK Krim Mercator Ljubljana 3-19
Vistal Gdynia – CSM București 23-34
RK Krim Mercator – NFH-Nykobing Falster Handboldklub 27-26
NFH-Nykobing Falster Handboldklub – CSM București 25-22

Clasament
1. CSM București 4 puncte (3 meciuri)
2. NFH-Nykobing 4 puncte (3 meciuri)
3. Krim Ljubljana 2 puncte (2 meciuri)
4. Vistal Gdynia 0 puncte (2 meciuri)

Meciurile viitoare
Miercuri, 25 octombrie
Vistal Gdynia – RK Krim Mercator Ljubljana

Sâmbătă, 4 noiembrie
Krim Ljubljana – Vistal Gdynia
CSM București – NFH-Nykobing

Foto: CSM București / Sabin Malișevschi