OPINIE – Alin Buzărin, despre alegeri: FRF a pierdut la LPF

În fotbalul dintre bătătoarele de covoare, la 13-1 se luau tricourile. Sorin Drăgoi rămâne cu elegantul sacou pe el, se întoace la Timișoara să managerieze City-ul (așa se numesc acum gospodarii orașelor, alții decât primarii) și să gestioneze problemele de la echipa sa care e derutată, neplătită și ciuca bătăilor în ultima vreme. Vorba unui amic de pe Facebook, de duminică seara până luni la prânz Drăgoi a încasat, în total, un cuprinzător 20-1.

S-a spus că Drăgoi a fost omul împins de Federație să se lupte cu ”deviaționistul” Gino. Cu fostul internațional în fruntea Ligii, FRF n-avea niciun control asupra LPF. Nu că ar fi ținut să aibă din punct de vedere electoral, 14 voturi sunt o nimica toată între cele aproape 250 ale Adunării Generale. Și, în fond, oricând se pot înființa alte 14 cluburi de apartament, de juniori, de fotbal feminin sau de fotbal cu nasturi care să voteze mult mai eficient decât gomoșii și răsfățații financiar din prima divizie.

Am spus ”financiar”. Aici dorea Federația să controleze Liga, la banii mulți din drepturile tv. Cu Gino nu era nicio șansă să stoarcă măcar un cent. Iar Drăgoi, când a vorbit despre strângerea relațiilor cu Federația, la asta a lăsat senzația că se referă, la bani dați de prim-divizionare către cluburile mai mici. Și-a dat seama târziu ce gafă comite și abia în ultimul moment a zis că nu se pune problema să se ia cei 5 la sută drept taxă de solidaritate. Însă cluburile de Liga 1 își fixaseră deja favoritul.

S-a vorbit mult în ultima vreme că alegerile se câștigă politic și că, în calitate de fost coleg de facultate al lui Liviu Dragnea, contracandidatul lui Gino ar fi favorit. Nu e clar încă dacă alegerile (cel puțin acestea, despre care e vorba în propoziție) se câștigă politic sau nu, dar cert este că Liviu Dragnea s-a lepădat public și explicit, în Gazeta Sporturilor, de fostul său tovarăș de cursuri, seminarii, cantină și cămin. Dacă s-a lepădat de omul care a candidat ca sol al Federației, nu se leapădă și de Federația însăși?