Simona Halep, debut victorios la Turneul Campioanelor

Aflată pe primul loc în ierarhia mondială, Simona Halep (26 de ani) și-a confirmat statutul, obținând o victorie clară în primul meci disputat la ediția 2017 a Turneului Campioanelor: 6-4, 6-2 cu Caroline Garcia (Franța). Succesul este cu atât mai important cu cât a fost obținut în două seturi. Românca a declarat după meci că este fericită că a câștigat. ”Am scăpat de presiune. Sper ca în următorul meci să joc și mai bine. Am servit bine și asta m-a ajutat să mă impun”, a spus Simona.

În primul set, cele două jucătoare au mers ”umăr la umăr” până la 2-2, fiecare câștigându-și serviciul – franțuzoaica a irosit o minge de break în ghemul 2. Halep a izbutit să se impună pe serviciul adversarei sale (3-2), însă a fost egalată imedia (3-3). La 4-4, Garcia a comis ”dublă greșeală” și românca a servit pentru set. Unul pe care l-a și câștigat (6-4), însă n-a fost deloc ușor, jucătoarea din Hexagon egalând la 40.

Halep a început mult mai decisă și sigură pe ea actul cu numărul 2, profitând de erorile neforțate ale rivalei sale și reușind break-ul (2-1). Românca n-a ratat ocazia de a se desprinde, decisiv (4-1), revenind de la 0-40 pe serviciul lui Garcia. Cum n-a ratat nici șansa de a pune capăt disputei (6-2) .

În meciul cu Garcia, Simona a fost superioară adversarei sale, iar statistica o arată. Halep a avut 4-0 la ași, în timp ce la dublele greșeli a fost egală cu franțuzoaica (3-3). Românca a servit mult mai bine (64% – 58%, la primul serviciu, respectiv 68% – 43%, la serviciul nr. 2). A concretizat o mare parte din șansele de break (80% la 17%) și a obținut un număr mai mare de puncte (57-43).

Până la această dispută, Simona Halep și Caroline Garcia se înfruntaseră de trei ori. Prima întâlnire a avut loc în 2016, când românca s-a impus cu 6-4, 2-6, 6-1, la Sydney. Anul acesta, cele două jucătoare și-au împărțit victoriile (6-4, 6-2, la Toronto, pentru Halep, respectiv 6-4, 7-6/3, la Beijing, pentru Garcia).

După această dispută se va desfășura cealaltă întâlnire din Grupa Roșie, dintre Caroline Wozniacki (Danemarca) și Elina Svitolina (Ucraina).

În prima zi, duminică, 22 octombrie, s-au disputat meciurile din Grupa Albă: Karolina Pliskova (Cehia / WTA3) – Venus Williams (SUA / WTA 5) 6-2, 6-2 și Garbine Muguruza (Spania / WTA 2) – Jelena Ostapenko (Letonia / WTA 7) 6-3, 6-4.

Share