Caroline Garcia: ”Simona acoperă foarte bine terenul”

Învinsă în primul ei meci la Turneul Campioanelor, Caroline Garcia (Franța) a fost dezamăgită de jocul ei, însă a găsit puterea de a o elogia pe Simona Halep. ”Are un joc bun de picioare și acoperă foarte bine terenul”, a spus franțuzoaica.

În articolul apărut astăzi, în ediția tipărită a cotidianului ”l’Equipe”, se remarcă evoluția româncei și se subliniază faptul că, spre deosebire de finala de la Beijing, unde s-a ”decomprensat” după ce a devenit lider mondial, de data aceasta Halep și-a purtat bine coroana pe cap. Este inserată și o declarație a Carolinei Garcia: ”Sunt puțin dezamăgită de performanța mea. Am făcut progrese în ultimele săptămâni în ceea ce privește controlul emoțiilor, abordarea meciurilor, însă acum nu am reușit să fac abstracție de tot ceea ce se întâmpla în jurul meu pentru a face un meci bun…”.

Jocul Simonei Halep l-a impresionat și pe Pierre Cherret, antrenor al echipei Franței de FedCup: ”Este inabordabilă. Se apără super bine și returnează cu regularitate, ceea ce a făcut ca Garcia să forțeze pe serviciu. Din punct de vedere fizic, am găsit-o (n.r. – pe Halep) monstruoasă”.

Victorioasă (6-4, 6-2) cu Garcia, Simona o va înfrunta miercuri, 25 octombrie, de la ora 14.30, pe Caroline Wozniacki. În primul meci, daneza a trecut clar (6-2, 6-0) de Elina Svitolina (Ucraina).

Share