Wozniacki a ”executat-o” și pe Halep la Turneul Campioanelor

Fost număr 1 mondial și cu șanse de a reocupa această poziție, Caroline Wozniacki (Danemarca / 27 de ani / 6 WTA) n-a avut milă în meciul cu Simona Halep (26 de ani), câștigând cu același scor, inversat pe seturi (6-0, 6-2), cu care se impusese și în primul meci de la Turneul Campioanelor, cu Elina Svitolina (Ucraina). Pentru a se califica în semifinale românca este obligată să câștige în fața jucătoarei din fosta URSS, vineri.

Pentru a se impune în fața lui Halep, Wozniacki a avut nevoie de numai 63 de minute. Daneza a făcut un joc foarte bun și a profitat și de erorile neforțate ale constănțencei, care a câștigat primul ghem abia în setul 2 (după 0-6, 0-1). Halep a avut o singură șansă de break, la 1-3, însă nu a reușit să concretizeze.

Statistica meciului demonstrează superioritatea danezei la toate capitolele: număr de ași (2-1), procentaj mai bun la ambele servicii (72%-54% la primul, 69%-27% la al doilea) și erori neforțate (7-17).

Cu acest succes, Wozniacki are acum palmares pozitiv (3-2) în fața Simonei, ea câștigând, de altfel, și meciul de anul acesta de la Eastbourne (5-7, 6-4, 6-1, în sferturi). Cele două victorii ale lui Halep datau din 2013, fiind reușite în semifinale la New Haven (6-2, 7-5) și la Dubai (2-6, 6-1, 6-1).

Halep va juca ultimul meci din grupă, vineri, cu Svitolina, având nevoie de victorie pentru a se califica în semifinale. Românca are 3-2 în întâlnirile de până acum cu Svitolina.

În clasamentul WTA reactualizat, Halep se menține pe primul loc, în timp ce Wozniacki a urcat pe locul 4. 

La această oră se dispută celălalt meci din Grupa Roșie, Caroline Garcia (Franța / WTA 8) – Elina Svitolina (Ucraina / WTA 4).

Foto: WTA

Share