Opinie/ Daniel Nazare scrie despre războiul civil de la Dinamo

Dinamo e praf și, probabil, se va alege praful în curând. Actualele evoluții îi vor duce undeva pe locul 10, departe de play-off. Vinovații se caută, dar sunt foarte mulți, de la ultimul jucător pînă la staff-ul tehnic și administrativ. Să nu omitem cuplul Mutu-Contra, artizanii acestei echipe în ultimul an.

Mutu, numit manager la FRF, a luat Dinamo de pe locul 7 și l-a lăsat tot acolo. Prietenul Marica e la studii în Spania, evident management, Mutu e la Casa Fotbalului, la nunți și la botezuri. Cert e că la Dinamo e război civil: conducătorii se ceartă cu jucătorii, iar fanii înjură ambele tabere.

Steliano Filip și coechipierii s-au îmbătat înaintea unui meci de Cupa României. Dacă l-ai avut idol pe Mutu, trebuia să joci ca el, nu să bei și să te distrezi ca el, i-a reamintit un fan pe Facebook și mare dreptate avea:) Marii conducători de la Dinamo au aplanat scandalul beției în ziua partidei de la Piatra Neamț, declarând că investighează posibilul incident de la hotel pentru ca după eșecul rușinos cu Viitorul să recunoască tot…

Păi de ce? Dacă ești un antrenor sau oficial profesionist, iei măsuri imediat: excludere, amendă, explicații în presă. Dacă ești la Dinamo, o faci în momentul în care echipa pierde și dai vina doar pe jucători. Tipic dâmbovițean. Cu Steliano Filip și petrecăreții pe teren, Dinamo a fost jalnică împotriva celor de la Aerostar și penibilă cu Viitorul. Dacă ar fi jucat cu juniorii cred că scorurile celor două partide nu erau diferite.

OPINIE Care este parerea jurnalistului Daniel Nazare despre conflictul Alibec – FCSB

Subiectul principal rămîne însă „marele” fotbalist Steliano Filip. Pe care-l vor marile cluburi cu milioane de euro, dar îl refuză Negoiță că nu e prețul adecvat, și care e ignorat de Daum și Contra la echipa națională. Iar de actualul selecționer se zvonește că ar fi avut un conflict verbal care putea degenera într-o bătaie pe vremea cînd erau amândoi în haita „câinilor”. Dacă vrei performanță, antrenează-te ca un profesionist. Cărat la echipa națională inclusiv la Euro 2016, Filip a ajuns dintr-o mare speranță o certitudine că Dinamo e echipa pe care nu o poate depăși. Că e apogeul carierei sale. Mai degrabă că a fost. Deocamdată e un fotbalist de pluton, care dă tonul la petreceri și, din păcate, multe pase greșite.

Share