Sorin Drăgoi o părăsește pe ACS Poli după pierderea alegerilor pentru șefia LPF

Sorin Drăgoi, președintele lui ACS Poli, a anunțat oficial că va părăsi gruparea timișoreană din Liga I. Conducătorul bănățenilor susține că a luat decizia de mai bine de o lună de zile.Acesta va asigura însă interimatul pe funcție până în iarnă, Consiliul Director al clubului urmând să desemneze între timp un nou președinte.

Aventura lui Sorin Drăgoi la conducerea clubului bănățean nu a fost de lungă durată. El le calcă astfel pe urme unor nume precum Liviu Anton ori Ion Timofte. Instalat practic de primarul Nicolae Robu după sezonul de coșmar 2015-16, Drăgoi a candidat fără succes în urmă cu zece zile la alegerile pentru șefia LPF. Acolo unde a fost învins clar, scor 13-1, de Gino Iorgulescu. Problemele financiare ale clubului par să fi fost decisive în decizia sa, neexplicată în comunicat. Recent FRF a anunțat măsuri mai aspre pentru licențiere din sezonul 2018-19, practic cluburile cu datorii la stat nu vor mai putea evolua în Liga I. În cazul lui ACS Poli însă deocamdată clubul nu e în pericol, în condițiile în care a fost obținut certificat fiscal zero. Bănățenii au motive de îngrijorare dacă nu vor mai putea plăti rata lunară convenită cu ANAF ori dacă vor acumula noi datorii.

Radu Birlică, actualul vicepreședinte al lui ACS Poli, ar putea fi înlocuitorul lui Drăgoi, dar alte surse spun că se va opta tot pe o variantă din administrația locală condusă de Nicolae Robu. ”Nu am primit nicio propunere… În continuare rămân, am promis domnului primar și domnului Drăgoi că mă voi ocupa de treburile zilnice ale echipei. Vedem ce hotărăște și domnul primar și Consiliul Director… De ce să refuz, pentru că sunt capabil să duc mai departe munca domnului Drăgoi… Sunt și alte considerente să pot continua și de la 1 ianuarie, dar sunt auspicii bune”, a declarat Radu Birlică.

Foto: pressalert.ro