Antonia Iosub și Marius Nițu, ”argint” la CM de dans sportiv juniori II latino

Reprezentată de două cupluri de dansatori la WDSF World Championship Junior II Latin, România a cucerit o medalie de argint la competiția desfășurată în weekend, la Sala Polivalentă din București. Antonia Ioana Iosub și Eric Marius Nițu au ocupat locul 2, iar Bianca Buzuleac și Andrei Petcu s-au clasat pe poziția a 5-a.

Țara noastră a fost gazda, pentru a doua oară, unei competiții majore la dans sportiv – precedentul Campionat Mondial s-a desfășurat la Brașov, în 2013. Și deși concurența a fost mare – au fost reprezentate 37 de țări -, sportivii români au reușit să țină pasul cu rivalii lor, unii dintre ei reprezentând țări precum Rusia, Italia sau Germania cu tradiție și un palmares net superior.

Finala CM juniori II (14-15 ani) latino a fost câștigată de Ariadna Tișova și Gherman Pugaciev (Rusia), care i-au devansat pe Antonia Ioana Iosub și Eric Marius Nițu, respectiv pe Sofia Filipciuk și Iaroslav Kiselev (Rusia). Pe locul 5, unul la fel de merituos, s-au situat Bianca Buzuleac și Andrei Petcu. Legitimați la Dance Energy Iași, Iusub și Nițu ocupaseră locul 5 la ediția precedentă a competiției.

La celelalte categorii de vârstă din cadrul competiției DanceFest WDSF Open s-au impus reprezentanți ai României: Roberta Valentina Gavrilescu & Lucian Cristian Niculae – tineret latino, Irina Adriana Florescu & Andrei Antonio Șerban – tineret standard, Diana Andreea Toma & Alexandru Ion – seniori latino, Andreea Matei & Rareș Cojoc – seniori standard.

DanceFest WDSF World Championship Junior II Latin a fost organizat de cluburile Alessia Dance București și Dance Energy Iași, cu sprijinul Primăriei Municipiului București și al Ministerului Tineretului și Sportului, sub egida Federației Române de Dans Sportiv și a World Dance Sport Federation.