Ripensia Timișoara – UTA Arad 1-1 / Remiză în derby-ul grupărilor cu cel mai bogat palmares din Liga a II-a

Ripensia Timișoara și UTA Arad, echipe care au împreună zece titluri naționale, s-au blocat pe principala arenă a Banatului. După o primă repriză slabă roș-galbenii au deschis scorul prin Mediop, dar au încheiat jocul în genunchi, fiind aproape să încaseze golul decisiv în prelungiri. Meciul vedetă al rundei 16 din B s-a încheiat la egalitate: 1-1.

Nici măcat 400 de oameni nu au fost interesați de ”Ripi” – UTA pe ”Dan Păltinișanu”, pe înserate, dar în condiții meteo nefavorabile. Cei circa 50 de fani oaspeți au avut ca ”opoziție” doar micuța galerie roș-galbenă de la tribuna I. Altfel, pe o ploaie mocănească UTA a avut numeric mai multe șanse în prima repriză. Hlistei, de la oaspeți, s-a remarcat însă cu reluările sale în bara transversală, așa cum a făcut-o în două rânduri, de fiecare dată cu capul, în minutele 9 și 38.

Ripensia a plusat doar pe finalul reprizei la capitolul artistic. Reluarea lui Mediop pe spate nu a sfârșit însă în plasa UTA-ei precum cea a lui Predescu de la ASU în urmă cu câteva săptămâni. Grahovac reușind să respingă de această dată.

În minutul 50 Grahovac iese greu din poartă în lateral. Mediop agață balonul și obține o lovitură de la 11 metri. Execuția de la punctul cu var a lui Adrian Zaluschi a fost anostă. Șut pe jos, pe lângă poartă. Golul de 1-0 a venit însă în minutul 62, când Mediop a preluat singur complet în fața careului advers, în urma unei lovituri libere, și a trimis din prima cu stângul pe lângă un Grahovac și el visător în această seară.

În minutul 68 putea fi chiar 2-0 dar Dumiter trage paralel cu poarta după o minge scoasă bine de Bobină. Vine, în schimb, golul de 1-1, Adili centrează și Curtuiuș trimite cu capul imparabil în dreapta lui Rădulescu. După reușită tot arădenii au fost mai insistenți. Cu șapte minute înainte de final oaspeții au vrut să repete figura, dar de această dată centrarea macedoneanului a fost reluată cu capul de Păcurar în brațele lui Rădulescu.

Curtuiuș putea și el trimite mai bine cu capul în prelungiri. Atacantul arădenilor a trimis la faza următoare pe lângă poartă din șase metri. UTA a cerut și un penalty la Hlistei în ultimele secunde ale partide.

Cu acest punct Ripensia ajunge la cota 20 și rămâne pe locul 11, în timp ce UTA e tot la două puncte în spate, dar urcă peste Brăila în clasament, adică păstrează poziția a 13-a.

De remarcat că de la meciul precedent dintre Ripensia și UTA (scor 3-0), în Cupa României, ediția 2013-14, gazdele i-au păstrat în continuare, și chiar titulari, pe căpitanul Adi Popa și portarul Rădulescu. Mai mult, la conducerea băncii tehnice timișorene s-a aflat și acum, și atunci, Radu Suciu. Acesta a surprins pe final prin trimiterea în teren a unui jucător nou, Marius Toma (ex-Dumbrăvița).

De asemenea, UTA a rămas fără victorie la Timișoara în acest sezon, după ce a pierdut cu ASU Poli. Mai mult, arădenii au suferit o înfrângere amară în vară și cu ACS Poli aici. Toate cele trei timișorene ”stau” mai bine ca echipa fanion a Aradului. Vechile Ripensia și UTA (atunci ITA), în ciuda palmaresului bogat de patru, respectiv șase titluri, se mai întâlniseră o singură dată, tot în Cupa României.

Ripensia Timișoara: Rădulescu – Ad. Popa (cpt.), Stoi, Vlădia, Apro, C. Toma – Zaluschi (90 M. Toma), L. Tudor, Ungureanu (64 Bobină) – Dumiter (90+3 Matiș), Mediop. Antrenor: Radu Suciu.

UTA Arad: Grahovac – Adili, Scutaru, Ciucă, Burlă – Strătilă (58 Păcurar), Tănase (86 Jorza), A. Cârstocea, Stahl (73 Prună) – Hlistei – Curtuiuș. Antrenor: Cristian Todea.

Foto: Gabriel Brezeanu

 

Share