Duel al suferinţei în Liga a II-a, la Miroslava

Antrenorul Adrian Kerezsy a debutat cu dreptul pe banca Ştiinţei Miroslava, în urmă cu patru etape, dar de atunci echipa din judeţul Iaşi nu a mai câştigat niciun meci din ultimele cinci oficiale. Ştiinţa a suferit patru eşecuri (trei în campionat şi unul în Cupă) şi a remizat în precedentul meci pe propriul teren, cu Pandurii, iar sâmbătă poate întrerupe această serie neagră cu un succes în faţa „lanternei” ligii secunde, Foresta Suceava.

Cele două formaţii se întâlnesc la Uricani, de la ora 11.00, în cadrul etapei a 17-a a Ligii a II-a, într-un veritabil derby al suferinţei, în condiţiile în care ambele combatante ocupă ultimele două poziţii în clasament.

Gazdele vin după două eşecuri la limită în deplasare, 0-1 la ASU Poli şi la Snagov, dar echipa nu a jucat rău, antrenorul ieşenilor punând cele două înfrângeri pe lipsa concentrării la finalizare. Adrian Kerezsy speră ca în meciul de sâmbătă, cu Foresta, elevii săi să se concentreze pe toată durata partidei şi să obţină cele trei puncte.

„Ne aşteaptă un meci foarte greu, cu o echipă care a avut rezultate bune în ultima perioadă. Noi venim după două înfrângeri la limită în deplasare, dar pe fondul unor evoluţii bune. Şi cu ASU Poli, şi cu Snagov am avut ocazii, am avut perioade de dominare, dar nu am reuşit să marcăm. Sper să o facem cu Foresta şi să obţinem cele trei puncte. Terenul nu ne va ajuta în meciul de sâmbătă, va fi destul de greu şi vom avea de suferit din această cauză, pentru că suntem echipa gazdă, care trebuie să construiască. Mizez pe determinarea jucătorilor, pe dorinţa lor de a câştiga, omogenitatea este de partea noastră şi sperăm să câştigăm acest meci. Sunt mai multe echipe în subsolul clasamentului care pot face saltul dincolo de linia retrogradării. Cu două victorii legate, cu o serie de rezultate bune poţi ajunge în plutonul echipelor din mijlocul clasamentului”, a declarat Adrian Kerezsy.

Dacă gazdele nu au mai câştigat de cinci meciuri, Foresta vine după două rezultate bune, o victorie la Pandurii şi o remiză pe teren propriu cu ASU Poli Timişoara.