Timișoara Saracens – CSM Știința Baia Mare 7-8 / Maramureșenii au câștigat pe terenul bănățenilor în Cupa României

Campioana României a avut parte de o nouă întâlnire aprigă cu rivala din Baia Mare. Partida dintre Timișoara Saracens și CSM Știința a fost extrem de strânsă, cu un rezultat de fotbal la pauză: 0-0. Deși bănățenii au părut ”în control” în partea secundă, maramureșenii au beneficiat în prelungiri de singura lovitură de pedeapsă acordată în acest duel și s-a impus la limită, scor 8-7.

Timișoara și Baia Mare au părut preocupate să nu comită ”infracțiuni” în prima jumătate a partidei. Ambele combatante au avut șansa eseului în repriza întâi. Bănățenii au fost mai aproape de spargerea gheții, dar arbitrul Ionuț Bodea nu a acordat un eseu, aparent pentru un paravan făcut de un jucător al gazdelor.

Baia Mare a trăit și ea secunde bune impresia unei reușite. Dar realizarea lui Sean Morrell, lângă steagul de colț, a fost anulată. La reluare însă undeva după minutul 50 încercarea lui Van Heerden nu mai e refuzată. Din poziție grea Ratu Taniela nu reușește să transforme.

În loc de 7-0 pentru oaspeți se face însă rapid 7-5 pentru gazde căci tânărul Marius Simionescu își face superb un balon de urmărire în margine și culcă apoi balonul destul de central în suprafața de pedeapsă, ușurând prin urmare și misiunea transformării pentru Manumua.

Timișoara Saracens părea să reziste cu brio atacurilor ”zimbrilor” în final, dar o greșeală, chiar a căpitanului Vali Popârlan, oferă vizitatorilor șansa victoriei. Ratu Taniela profită de această dată și face 8-7 în prelungirile întâlnirii, lăsând puțin spațiu de manevră gazdelor.

Baia Mare câștigă runda a doua a Cupei chiar pe ”Dan Păltinișanu”, dar competiția nu se desfășoară în sistem eliminatoriu, așa că elevii lui Matt Williams își pot lua revanșa mai târziu. Pe 18 noiembrie campioana se deplasează la București pentru jocul din runda a treia, cu CSM.