Karateka de la ENPI Iași au cucerit 7 medalii la Campionatele Mondiale

România a demonstrat din nou că rămâne o forță în karate-ul tradițional, după ce s-a clasat pe primul loc pe națiuni la Campionatele Mondiale de Karate Tradițional Fudokan desfășurate la Cluj-Napoca, în perioada 3-5 noiembrie. Sportivii noștri au cucerit 94 de medalii, dintre care 37 de aur, 25 de argint și 32 de bronz și și-au menținut supremația în lume, la fel cum s-a întâmplat și la ediția precedentă, la Belgrad, în urmă cu doi ani. Pe podium au mai urcat Germania și Polonia, cu câte 41 de medalii, iar pe locul 4 s-a clasat Rusia, cu 27 de medalii.

La zestrea delegației țării noastre a contribuit și clubul ieșean ENPI Iași, cu 7 medalii (trei de aur, una de argint și trei de bronz).

La cadeți, Bianca Balaur a cucerit aurul cu echipa de kumite, s-a clasat pe locul secund la fukugo și a luat bronzul cu echipa de kata. La senori, clubul ENPI (președinte Constantin Adăscăliței, antrenor Răzvan Popa) s-a remarcat prin Iulian Dumitraș (bronz la kumite individual și kumite echipe) și Marius Adăscăliței (aur cu echipa de kumite). În concursul de old-boys, antrenorul Răzvan Popa a cucerit medalia de aur cu echipa de kumite, alături de alte nume sonore ale karate-ului tradițional românesc, Mircea Popa (Deva), Liviu Nechita (Oradea) și Florin Pricop (Brăila).

Delegația clubului ENPI la Campionatele Mondiale a fost condusă de președintele Sensei Constantin Adăscăliței 5 Dan și antrenorii Răzvan Popa 4 Dan și Elena Bedreag.

La eveniment au participat aproximativ 2000 de competitori din 46 de țări, la categoriile cadeți, juniori, tineret și seniori.

Delegația României a fost compusă din 103 sportivi (25 la seniori, 17 la tineret, 32 la juniori și 29 la cadeți).

 

Situația medaliilor delegației țării noastre:

Total medalii: 94 (41 la probele pe echipe, 53 la probele individuale), după cum urmează:

– 37 medalii de aur (9 la seniori, 10 la tineret, 12 la juniori, 6 la cadeți)

– 25 medalii de argint (6 la seniori, 5 la tineret, 7 la juniori, 7 la cadeți)

– 32 medalii de bronz (12 la seniori, 7 la tineret, 8 la juniori, 5 la cadeți).

 

Share