Știm toate echipele calificate la Cupa Mondială. Care sunt cele 32

Nu mai avem nicio necunoscută în orivința turneului final din Rusia. Marile absențe sunt Italia, Olanda și Chile. Italia a ratat calificarea în fața Suediei.

Scorul a fost deschis repede de gazde, in minutul 6, prin Shane Duffy, dar danezii au reusit sa intoarca scorul pana la pauza. Andreas Christensen, in minutul 29, si Christian Eriksen, in minutul 32, au marcat pentru trupa pregatita de Aage Hareide. In partea secunda, mai exact in minutele 63 si 74, Christian Eriksen a mai punctat de doua ori, iar Nicklas Bendtner, in minutul 90, din penalti a stabilit scorul final.

Invinsa cu 1-0 in meciul tur, Italia nu a reusit sa se impuna in mansa retur de la Milano, incheiata la egalitate, scor 0-0.

Obligata sa castige, Italia a atacat in valuri, a avut numeroase ocazii de a marca, insa a suferit la finalizare. Meciul s-a terminat insa egal, iar Italia va fi una dintre marile absente de la Cupa Mondiala din Rusia.

Ultima data cand Italia a ratat calificarea la Cupa Mondiala s-a inamplat la editia din 1958, gazduita tocmai de Suedia. Italia este de altfel singura campioana mondiala ce va absenta de la turneul final.

Campioana mondiala ultima data in 2006, Italia a dezamagit la ultimele doua turnee, fiind eliminata in 2010 si 2014 inca din faza grupelor.

Cele 32 de echipe calificate

Rusia (echipa gazda, calificata din oficiu) + Australia

Nigeria, Egipt, Senegal, Maroc, Tunisia (toate din Africa)
Brazilia, Uruguay, Argentina, Columbia, Peru (toate din America de Sud)
Iran, Japonia, Coreea de Sud, Arabia Saudita (toate din Asia)
Mexic, Costa Rica, Panama (din CONCACAF – America de Nord, Centrala si Caraibe)
Germania, Anglia, Belgia, Spania, Polonia, Islanda, Suedia, Serbia, Franta, Portugalia, Daneamrca, Elvetia si Croatia (toate din Europa)

Tragerea la sorti a grupelor Cupei Mondiale din Rusia va avea loc pe 1 decembrie, la Moscova, iar cele 32 de reprezentative vor fi impartite in 8 grupe a cate 4 reprezentative.

Dar iata cum vor arata cele 4 urne valorice:

URNA 1: Rusia, Germania, Brazilia, Portugalia, Argentina, Belgia, Polonia si Franta;

URNA 2: Spania, Elvetia, Anglia, Columbia, Mexic, Uruguay, Croatia si Peru;

URNA 3: Islanda, Costa Rica, Suedia, Tunisia, Egipt, Senegal, Iran si Danemarca;

URNA 4: Nigeria, Japonia, Maroc, Panama, Coreea de Sud, Arabia Saudita, Australia si Serbia.