Aur la Cupa României pentru gimnasta ieşeană Andreea Verdeș

Gimnastele de la Clubul Sportiv Şcolar „Anghel Saligny” Iaşi au cucerit trei medalii la două importante competiţii desfăşurate la Bucureşti, Cupa României, respectiv Campionatul Naţional de Ansambluri la gimnastică ritmică.

În Cupa României, întrecerea senioarelor a fost câştigată de ieşeanca Andreea Verdeş, sportiva pregătită de Constantin Radu şi Cătălina Radu devansând-o pe colega sa de lot Ana Luiza Filioreanu. În urmă cu o lună, cele două gimnaste au făcut rocadă în finala la individual compus, iar anul trecut au împărţit prima poziţie în Cupă.

De altfel, cele două sportive sunt marile speranțe ale României pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, urmând să intre într-un program special de pregătire.

„Sunt foarte fericită pentru că am reușit să fiu prima. Anul trecut am fost la egalitate cu Ana Luiza Filioreanu la Cupa României, de această dată am reuşit să cuceresc doar eu medalia de aur. Vreau să mulțumesc antrenorilor mei, părinților și profesorilor de la Liceul cu Program Sportiv din Iași, unde învăț, tuturor celor care m-au susținut material și moral. Cred că sunt pe drumul cel bun pentru înalta performanță și îmi doresc să ajung la Academia de gimnastică ritmică din Rusia, acolo unde se pregătesc gimnaste din mai multe țări, pentru a mă perfecționa în următoarea perioadă, și a reuși calificarea la Olimpiadă”, a declarat Andreea Verdeș.

 

Medalii şi la junioare

 

CSS „Anghel Saligny” Iaşi a obţinut alte două medalii în Capitală, la junioare. Laura Aniței s-a clasat pe locul 3 la Cupa României, iar cu ansamblul a cucerit medalia de argint la Campionatul Naţional, alături de colegele Roxana Brighente, Denisa Isac, Iustina Coșarcă şi Cristina Străinu.

„Sunt bucuros pentru aceste noi succese, care confirmă, odată în plus, că avem copii minunați și antrenori pasionați și pricepuți, care aduc orașelor și țării prestigiu și prin acest sport al eleganței. Ne trebuie doar condiții de pregătire optime pentru a porni în demersul nostru de la aceeași linie de start cu sportivele din țările care domină ierarhia internațională”, a completat prof. Constantin Radu, coordonatorul clubului CSS „Anghel Saligny” Iaşi.