ASU Politehnica s-a impus în derby-ul cu Ripensia din Liga a II-a. Suporterii alb-violeți, răsplătiți pentru spectacolul din Ciarda Roșie

Disputat pe un stadion impropriu pentru un derby, fie el și local, duelul Ripensia – ASU Politehnica nu a dezamăgit. Câștig de cauză au avut jucătorii îmbrăcați în dungi alb-violete orizontale. ”Băieții în ghete” și-au bucurat susținătorii cu un succes pe terenul rivalei din Ciarda Roșie, scor 2-0 (1-0).

Precedentul duel dintre cele două proiecte timișorene a avut loc doar la nivel județean. Acum, după mai bine de doi ani cele două s-au revăzut pe arena ”Ciarda Roșie”, care nu permite accesul unei asistențe numeroase. Chiar și așa, fanii viola au făcut spectacol de pe dâmbul din spatele uneia dintre porți. Fumigenele declanșate practic în afara arenei în minutul 56 au dus la întreruperea jocului în două rânduri.

Pe teren elevii lui Bogdan Andone au simțit susținerea. După un start ezitant, cu ripensistul Mediop aproape de gol, ASU Poli a preluat conducerea. În minutul 26 Ignea mișcă mingea la o lovitură liberă pentru colegul Carol Taub iar fundașul stânga al alb-violeților înscrie cu ajutorul barei de la distanță. După momentele de înrerupere a jocului tot gruparea finanțată de fani a punctat. De această dată, în minutul 64, lovitura liberă executată de Sorescu e reluată cu capul în plasă de Raul Krausz. Ripensia a forțat apoi înscrierea unui gol măcar, dar bara, la ”libera” lui Călin Toma (min. 67), ori portarul Dur-Bozoancă, s-au opus gazdelor.

În urma acestui succes ASU Poli urcă cel puțin temporar pe locul 6, la șase puncte distanță de Chindia, locul 3. ”Ripi” se afundă însă în subsolul clasamentului. A fost al zecelea meci la rând fără succes în B pentru roș-galbeni, care au agonisit doar 21 de puncte în 18 runde și ocupă locul 11. Spectaculosul duel de la marginea Timișoarei nu a fost transmis în direct de nicio televiziune într-o etapă în care, în premieră, se transmit patru jocuri din B.

Ripensia Timișoara: I. Rădulescu – Ad. Popa (cpt.), Stoi, M. Toma, Apro, C. Toma – Ad. Ungureanu (55 Bobină), L. Tudor, Zaluschi (84 Mânecan) – Dumiter (75 Matiș), Mediop. Antrenor: Radu Suciu.

ASU Politehnica Timișoara: Dur-Bozoancă – Motreanu, Mera (cpt.), Bilia, Taub – Krausz, A. Ignea, C. Predescu (82 Coadă) – Sorescu, I. Plămadă (90+2 Staicu), Ghinescu. Antrenor: Bogdan Andone.

Foto: Gabriel Brezeanu
Share