Cum a ajuns în Liga I Ionuţ Panţîru, puştiul de 21 de ani care a învins FCSB-ul

CSM Poli Iaşi a învins vedetele FCSB-ului printr-un marcat de un puşti de 21 de ani, debutant în acest an în prima ligă. La 21 de ani, Ionuţ Panţîru a făcut pasul de la liga a III-a direct la liga I la începutul acestui an, iar vineri a reuşit să înscrie primul său gol în elită, contra echipei lui Nicolae Dică. Panţîru a fost transferat de CSM Poli în luna ianuarie de la Ştiinţa Miroslava, formaţie promovată între timp în al doilea eşalon, pentru suma de 10.000 de euro şi 10 la sută dintr-un transfer ulterior.

Panţîru a povestit cum a trăit faza primului său gol în liga I: „Mi-a venit mingea bine şi nu am mai stat pe gânduri. Am tras, iar când am văzut mingea în poartă, nu am ştiut cum să reacţionez. Nu ştiam cum să mă bucur, ce să fac… Am primit foarte multe mesaje de felicitare şi telefoane. Nici nu am avut timp să le citesc pe toate în primele zile. A fost un sentiment foarte plăcut. M-au felicitat familia, prietenii, cunoscuți, dar și necunoscuți. A fost cel mai bun meci al meu în prima ligă şi mă bucur mult că am reuşit să înscriu, chiar împotriva Stelei”, spune Ionuţ Panţîru.

Mijlocaşul stânga al Iaşiului a evoluat un an şi la Academia Hagi, în perioada junioratului, unde a fost coleg o scurtă perioadă chiar cu actualul antrenor al FCSB-ului, Nicolae Dică.

Debutul său în prima ligă s-a consemnat pe 27 februarie, într-un meci nebun, CSM Poli – CFR Cluj 1-2. Panţîru a intrat în teren în minutul 77, în locul lui Cătălin Ştefănescu şi a reuşit să scoată o lovitură liberă din care Andrei Cristea reuşea să egaleze în minutul 90. În cele din urmă, oaspeţii s-au impus după ce au marcat la faza imediat următoare, prin Peteleu.

Share