Cosmina Dănilă, medaliată cu argint la Cupa Europeană de judo

Cei mai buni sportivi de pe continent s-au înfruntat recent la Cupa Europeană de judo pentru cadeţi (sub 18 ani) de la Gyor, printre participanţi regăsindu-se şi sportivii de la Clubul Sportiv Şcolar Unirea Iaşi. Cea mai bună performanţă a a clubului ieşean în Ungaria a fost obţinută de Cosmina Dănilă, argint la categoria +70 kg. Cosmina este pregătită de prof. Angelica Diaconu şi are în palmares alte performanţe, între care o medalie de argint la Campionatele Balcanice Under 15 şi un titlu de campioană naţională.

La Cupa Europeană de cadeţi de la Gyor au mai participat încă patru sportivi de la CSS Unirea Iaşi, Cosmin Bucătaru, Panaite Alexandru, Ştefanache Andreea şi Popovici Adelin având evoluţii apreciate. Dănilă, Ştefanache şi Bucătaru sunt elevi ai Liceului cu Program Sportiv din Iaşi.

“Rezultatul obţinut de Cosmina Dănilă la Gyor este unul de excepţie şi este rodul muncii titanice depuse de această fată extraordinară. Îi felicit pe toţi sportivii care au participat. Chiar dacă ceilalţi nu au prins podiumul, au avut evoluţii bune”, a declarat prof. Angelica Diaconu.