ASU Politehnica a făcut schimb de locuri cu ASA Târgu Mureș. ”Băieții în ghete” au încheiat turul Ligii a II-a pe locul 5

ASU Politehnica și-a continuat parcursul pozitiv din Liga a II-a cu cel mai clar succes din acest sezon. A treia victorie la rând fără gol încasat a venit pentru ”Băieții în ghete” pe teren propriu contra celor de la ASA Târgu Mureș. Alin Ignea, Ionuț Plămadă și Marius Staicu au semnat reușitele meciului încheiat cu scorul de 3-0 (1-0). Rezultat în urma căruia timișorenii au urcat pe locul 5, exact poziția ocupată de mureșeni înaintea ultimei etape a turului.

Fără Taub, suspendat, timișorenii au trebuit să improvizeze puțin în banda stângă. ASU Poli a fost de la început echipa mai periculoasă. În minutul 7 Sorescu centrează bine la colțul scurt, dar Bădăuță, revenit în primul 11, e blocat de Candrea. Peste patru minute bănățenii cer henț la Băjan în propriul careu dar nu se acordă nimic. La fel se întâmplă peste 11 minute la căderea lui Ignea în careu, situație în care mijlocașul părea că putea să rămână pe picioare cu toată poarta în față.

O nouă ocazie uriașă a avut și Bilia cu șase minute înaintea pauzei. Fundașul lui ASU Poli a tras puternic dar mingea l-a izbit pe portarul Moga, care s-a și resimțit apoi. În minutul 44 vine însă și mult așteptatul gol de 1-0. Bădăuță obține o lovitură liberă în fața careului și Ignea execută impecabil.

Misiunea gazdelor nu a fost însă așa de simplă cum o arată scorul final. ASA a rămas multă vreme în joc deși s-a prezentat cu doar patru rezerve pe ”Știința”. Oaspeții au beneficiat de numeroase ”libere” în prima parte, dar nu au profitat de niciuna. Deznodământul a mai fost amânat de ratările lui Bădăuță (min. 50) și Ignea (73).

Până la urmă ”Băieții în ghete” reușesc desprinderea în minutul 76. Motreanu a centrat, Sorescu a fost blocat de un adversar la colțul scurt, dar mingea a ajuns aproape de bara a doua, unde Plămadă părea și el oprit de Candrea dar nou alb-violetul s-a ridicat mai repede și a trimis în plasă.

În fine, după numeroase ocazii mai clare golul 3 a fost un cadou. Al portarului Moga, care în loc să rețină respinge imprecis și îi încheie perioada de secetă unui alt nou intrat, Marius Staicu. Atacantul sosit în vară lobând în poarta părăsită de mureșean.

ASU Poli încheie astfel turul pe locul 5 în B, cu 33 de puncte, dar rămâne la șase puncte distanță de locul 3, ocupat în continuare de Chindia. ASA a făcut practic schimb de locuri în clasament cu timișorenii, mureșenii sunt acum pe 7, cu 31 de puncte. Dacă se respectă programul inițial returul pentru alb-violeți se reia sâmbăta viitoare pe ”Știința” cu un duel contra Brăilei.

ASU Politehnica Timișoara: Dur-Bozoancă – Motreanu, Mera (cpt.), Bilia, Ghinescu – Krausz, A. Ignea (89 Țugui), Poparadu – Sorescu, Predescu (84 Staicu) – Bădăuţă (62 Plămadă), C. Predescu. Antrenor: Bogdan Andone.

ASA Tg. Mureș: Moga – Băjan, Candrea (cpt.), Kilyen, Mendy – P. Iacob, Petriş (68 Mijokovic) – Al. Stoica (90 Cârlejan), C. Sîrbu, D. Panait – Petra (87 R. Iliescu). Antrenor: Marius Popescu.