Știința Miroslava încheie turul Ligii a II-a pe ultimul loc

Nou-promovata Știința Miroslava a încheiat pe ultima poziție turul primului sezon din istoria clubului în liga secundă. Ieșenii au obținut, vineri, cea mai clară victorie stagională, 3-0 (1-0) pe teren propriu cu Ripensia Timișoara, dar nu au reușit să predea ”lanterna roșie” decât pentru o zi. Foresta Suceava s-a impus, astăzi, cu aceași scor (3-0) în fața Luceafărului Oradea și a urcat pe locul 19, trimițând Miroslava pe ultimul loc al Ligii a II-a.

Vineri, în primul meci al etapei a 19-a, Miroslava a jucat cu un om în plus încă din minutul 14 cu Ripensia, după eliminarea lui Marius Toma pentru un fault din postură de ultim apărător.

Din acel moment, pe teren a fost o singură echipă. Știința a pofitat din plin de omul în plus, a dominat clar partida și a răzbunat toate eșecurile nemeritate suferite în ultimele etape, punctând prin Bucur (25), Nemțanu (54) și Viorică (66).

Miroslava a acumulat 16 puncte după acest succes și ocupă ultimul loc în liga secundă la finalul turului. Situația nu este însă deloc dramatică pentru ieșeni, în condițiile în care distanța față de locul 15, primul salvator, este de doar două puncte.

Adrian Kerezsy: ”Echipa s-a descătușat după punctul obținut la Oradea”

Antrenorul gazdelor, Adrian Kerezsy, a declarat la final că remiza obținută în inferioritate numerică la Oradea, cu Luceafărul, în runda trecuă, a fost una a descătușării pentru elevii săi.

”Faptul că oaspeții au jucat în zece oameni din minutul 14 ne-a ușurat misiunea, dar asta nu ia cu nimic din meritele echipei mele. Am dominat meciul de la început și până la sfârșit, iar eliminarea a fost justă, fault în postură de ultim apărător și roșu clar. Pe teren a fost o singură echipă, iar în afara celor trei goluri marcate am ratat alte câteva mari ocazii. Scorul ar fi putut fi mai clar. Dacă în alte meciuri am ratat mult, de această dată am și marcat, jucătorii au dat doadă de luciditate în fața porții. Am întâlnit un adversar bun, cu jucători buni, atacantul Mediop și mijlocașul Zaluschi m-au impresionat. Le-am spus jucătorilor mei că acel punct obținut la Oradea a fost unul al descătușării și așa a fost. Îmi felicit toți elevii, au dat dovadă de caracter”, a declarat Adrian Kerezsy.

Știința Miroslava – Ripensia Timișoara 3-0 (1-0)

Au marcat: Bucur (25), Nemțanu (54), Viorică (66)

Formații:

Știința: Turiță – Ambrosie, Crișan, S. Bucur, Agrigoroaei – Căruță (60 Izmană), Cărăruș, Taciuc (78 Săvoaia), Corban – Nemțanu (74 Asăvoaei), Viorică. Antrenor: Adrian Kerezsy.

Ripensia: D. Munteanu – Ad. Popa, Vlădia, M. Toma, Apro, C. Toma – L. Tudor, Zaluschi (72 Ungureanu), Stoi – Neamțu (62 Bobină), Mediop (81 Dumiter). Antrenor: Radu Suciu.

Cartonaș roșu: Marius Toma (Ripensia) – minutul 14.

Arbitri: Marius Omuţ (Satu Mare), Ovidiu Timar (Marghita), Casian Băla (Arad).

Observatori: Victor Stănişteanu (Buzău), Ciprian Anton (Suceava).