Ionuț Cioinac, suspendat patru etape după atacul verbal la adresa arbitrului Colțescu

Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal l-a suspendat pentru următoarele patru meciuri pe mijlocașul echipei CSM Politehnica Iași, Ionuț Cioinac, după eliminarea suferită de fotbalistul ieșean în meciul cu Dinamo, din etapa a 19-a a Ligii I. Totodată, Cioinac a primit și o amendă de 5.000 de lei.

În minutul 50 al partidei pierdute de ieșeni cu 1-2, Cioinac a primit un prim cartonaș galben pentru proteste din partea arbitrului Sebastian Colțescu, după care a fost eliminat direct pentru că l-ar fi făcut nesimțit pe „centralul” din Craiova. Incidentul s-a petrecut după faza în care Dinamo a primit penalty-ul din care a marcat pentru 2-1.

La finalul partidei, Cioinac a avut o reacție total deplasată la adresa arbitrului Sebastian Colțescu, afirmând despre acesta că „după tentativele alea de omor nu mai gândeşte”, făcând aluzie la tentativa de sinucidere a „centralului” din urmă cu câţiva ani. La o zi după meci, Cioinac și-a cerut scuze prin intermediul site-ului oficial al clubului din Copou și a pus reacția sa pe seama tensiunii acumulate în timpul partidei. Conducerea clubului din Copou a anunțat că îl va amenda pe Ionuț Cioinac.

 

„Secundul” Eugen Trică, suspendat trei etape

 

Tot marți, antrenorul secund al echipei ieșene, Eugen Trică, a primit o suspendare de trei etape și o amendă de 4.000 de lei din partea Comisiei de Disciplină a FRF, iar stoperul Cosmin Frăsinescu a fost suspendat o etapă și amendat cu suma de 740 de lei. Trică a părăsit banca tehnică a echipei sale în finalul partidei cu Dinamo, plecând la vestiare prin teren după faza în care Frăsinescu a fost eliminat pentru cumul de cartonașe.

Avertisment din partea clubului pentru toţi jucătorii

 

Preşedintele lui CSM Poli, Adrian Ambrosie, le-a transmis jucătorilor că nu va mai tolera astfel de declaraţii la adresa arbitrilor.

„Le transmit jucătorilor că nu mai tolerez astfel de reacţii la adresa arbitrilor. Ei trebuie să-şi vadă de fotbal, să pună în practică pe teren ceea ce fac la antrenamente, iar conducerea se va ocupa de celelalte probleme. Să se concentreze pe fotbal şi să lase arbitrajele!”, a reacţionat Ambrosie.

 

Share