Premieră la “Centura Moldovei” de la Iași! Campionul categoriei 69 kg va primi premiul “Mihai Leu” chiar din partea fostului campion mondial

Iaşiul găzduiește în perioada 5-8 decembrie a 38-a ediţie a turneului internaţional de box “Centura Moldovei”. Competiţia din acest an va reuni în ringul Sălii Polivalente pugilişti din şase ţări şi va reprezenta o ultimă verificare oficială pentru pentru sportivii români Under 22 înaintea Campionatului European de tineret de anul viitor.

Turneul va începe marţi, 5 decembrie, la ora 18.00 şi se va încheia vineri, 8 decembrie, gala finală fiind programată la aceeaşi oră.

“Tradiţionalul turneu internaţional Centura Moldovei, unul de suflet pentru noi, a ajuns la ediţia a 38-a. Începând de marţi, 5 decembrie şi până vineri, 8 decembrie, îi aşteptăm pe iubitorii boxului la Sala Polivalentă, pentru a vedea meciuri de calitate. Vor fi prezenţi boxeri din România, Bulgaria, Republica Moldova, Cehia, Ungaria şi Ucraina, iar pentru sportivii noştri va fi un turneu foarte important, întrucât că va fi o ultimă şansă de verificare înaintea Campionatului European Under 22 de anul viitor, ce va avea loc la Tg. Jiu. Seniorii nu vor avea nicio competiţie majoră anul viitor, de aceea Centura Moldovei este şi pentru ei un turneu foarte important, îşi pot verifica potenţialul în faţa unor pugilişti străini de valoare”, a declarat Vasile Câtea.

 

Campionul categoriei 69 kg, premiat de Mihai Leu

 

Începând din acest an, fostul campion mondial Mihai Leu va acorda un premiu special la categoria 69 kilograme. “Trofeul Mihai Leu” va fi acordat an de an campionului de la semimijlocie, categorie la care Mihai a ieșit campion mondial în urma cu 20 de ani”, a declarat Vasile Câtea.
“Va fi o onoare pentru mine să ofer acest trofeu la Centura Moldovei de la Iaşi, pe care fostul meu coleg de cameră de la lotul național și actualul președinte al FRB o organizează an de an. Vasile Câtea a primit cu bucurie această inițiativă și voi fi prezent la finalele de la Iaşi care se vor organiza vineri, 8 decembrie 2017, de la ora 18.00, pentru a oferi acest premiu dar și pentru a-i încuraja pe tinerii noștri boxeri”, a declarat Mihai Leu.

 

Curs internaţional pentru arbitri organizat de AIBA

 

În paralel cu Centura Moldovei, la Iaşi vor avea loc alte două evenimente importante, un trial pentru pugiliştii de 17 şi 18 ani, pentru formarea lotului, dar şi un curs internaţional pentru arbitri.

“Cu siguranţă vom avea o competiție reușită, întrucât participă tot ce are mai bun România la ora actuală la categoria Under 22. În paralel vom organiza şi un trial pentru selecţia pugiliştilor de 17 şi 18 ani ce pot ajunge la lotul naţional. Totodată, la Centura Moldovei se va desfăura și un curs internațional de arbitri AIBA de 2 stele la care și-au anunțat prezenţa 25 de arbitri, 10 români și 15 străini. Printre aceştia se regăseşte şi ieşeanul Iulian Botez. Fac un apel pe această cale la cluburile ieşene să aducă pugiliştii la Sala Polivalentă, dimineaţa, pentru nişte sparrringuri oficiale ce vor fi oficiate de arbitrii cursanţi”, a completat Vasile Câtea.

Gala finală a Centurii Moldovei va fi transmisă în direct la TVR Iaşi, vineri, 8 decembrie, de la ora 18.00. De la aceeaşi oră vor începe şi galele din celelalte zile.