Fetele de la bob, clasări pe podium în Cupa Europei

Aflate în cursa de calificare la Jocurile Olimpice de la PyenChang (Coreea de Sud), în 2018, componentele lotului de bob au obținut câteva rezultate încurajatoare. În cadrul etapei de Cupa Europei de la Konigssee (Germania), echipajele Maria Constantin & Florentina Iușco-Marincu, respectiv Andreea Grecu & Beatrice Puiu au avut evoluții foarte bune în cele două manșe.

Toate componentele lotului de bob sunt foste sau actuale atlete. Maria Constantin și Andreea Grecu au deja experiență în acest sport, în timp ce Beatrice Puiu, fostă heptatlonistă, și Florentina Marincu, medaliată cu bronz la CE de atletism în sală din 2015, la lungime, au fost cooptate anul acesta de antrenorul Paul Neagu, participant la JO de iarnă din 1992.

Foto: Beatrice Puiu și Andreea Grecu

În prima manșă a etapei de Cupa Mondială de la Konigssee, în 1 decembrie, Maria Adela Constantin și Florentina Iușco-Marincu au ocupat locul 3, fiind cronometrate în 1:43,35. Ele au fost devansate de echipajele Katrin Beierl & Jennifer Jantina Oluumi Desire Onasanya (Austria / 1:42,54) și Christin Senkel & Franziska Bertels (Germania / 1:43,23). În acest concurs, Andreea Grecu și Beatrice Puiu au terminat pe locul 11, fiind cronometrate în 1:44,20 (+1,66).

Foto: Maria Adela Constantin și Florentina Marincu, alături de Paul Neagu

În manșa a doua, în 3 decembrie, victoria a revenit tot echipei Katrin Beierl & Jennifer Jantina Oluumi Desire Onasanya (Austria / 1:42,81), în timp ce Christin Senkel & Leonie Fiebig (Germania / 1:43,22) au terminat pe locul 2. De data aceasta, Andreea Grecu a făcut pereche cu Florentina Iușco-Marincu, iar ele au terminat pe locul 3 (1:43,47). Nici Maria Adela Constantin și Beatrice Puiu n-au evoluat rău, încheind concursul pe locul 8 (1:43,67).

Foto: Andreea Grecu și Florentina Marincu, alături de antrenorul Paul Neagu

Înainte de participarea la Cupa Europei, Maria Adela Constantin și Florentina Iusco s-au clasat pe locul 13 în clasamentul general al probei feminine de bob 2 din cadrul etapei de Cupă Mondială de la Whistler (Canada). Tot acolo, Andreea Grecu şi Beatrice Puiu au terminat pe 17.

Componentele lotului național de bob pregătesc acum etapa de Cupa Mondială de la Winterberg (Germania) și Campionatul Europen de la Igls-Innsbruck (Austria).

La bob, calificările pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2018 se încheie în 15 ianuarie.