CSM Poli Iaşi învinge Astra şi continuă să spere la play-off

Iaşiul rămâne în cursa pentru un loc de play-off după victoria la limită (1-0) obţinută în faţa Astrei Giurgiu, duminică seară, în Copou, într-un meci din etapa a 20-a a Ligii I. Andrei Cristea a marcat unicul gol al partidei, în minutul 69, din postura de rezervă.

Meciul a stat sub semnul echilibrului şi a fost decis de inspiraţia antrenorului Flavius Stoican şi de o execuţie de atacant rasat a lui Andrei Cristea. Intrat în teren în minutul 62, căpitanul Cristea a profitat de o bâlbâială a stoperilor Astrei şi a marcat dintr-un unghi aproape imposibil, după o centrare perfectă de pe dreapta a lui Pedro, din lovitură liberă.

În minutul 76, CSM Poli a fost aproape de 2-0, dar Cisse a şutat slab dintr-o poziţie ideală, permiţându-i lui Dandea să respingă din faţa liniei porţii. De cealaltă parte, echipa lui Edi Iordănescu a fost lipsită de prospeţime după 120 de minute jucate în Cupă şi a avut o prestaţie modestă, în special în repriza secundă. Astra a avut o singură ocazie notabilă, prin Balaure, în debutul părţii secunde (şut pe lângă poartă dintr-o poziţie bună), prea puţin pentru a emite pretenţii în Copou.

În urma victoriei cu Astra, CSM Poli Iaşi a acumulat 27 de puncte şi s-a apropiat la 4 puncte de învinsa sa, ocupanta locului 6. Ieşenii mai au de jucat în acest an cu Sepsi (în deplasare) şi Juventus (în Copou), iar cu un parcurs fără greşeală în aceste două meciuri îşi pot menţine intacte şansele de calificare în play-off.

CSM Poli Iași – Astra Giurgiu 1-0 (0-0)

A marcat: Andrei Cristea (69)

Formații:

CSM Poli Iași: Koșelev – Sin, Jagodinskis, Frăsinescu, Bădic – Mihalache, Pedro – Ștefănescu (62 Andrei Cristea), Platini (62 Cisse), Panțîru – Jo Santos (88 Bosoi). Antrenor: Flavius Stoican.

Astra Giurgiu: Lazar – Belu Iordache, Polczak (71 Romario Moise), Bejan, Stan – Mrzljak (75 Le Tallec), Takayuki, Dandea – Ioniță (64 Nyuiadzi), Abang, Balaure. Antrenor: Edi Iordănescu.

Cartonașe galbene: Pedro, Mihalache, Frăsinescu, Jo, Panțîru – Dandea, Polczak.

Arbitri: Cătălin Popa (Pitești), Vladimir Urzică (Piatra Neamț), Marius Nicoară (Mehedinți).