SIBIU | FC Hermannstadt II încheie turul pe locul 10 în Liga 3

Teodor Birț, președintele clubului: ”Ne-am atins scopul!”

Echipa a doua a clubului sibian s-a clasat pe locul 10 la finalul turului ediției 2017/2018 în Seria a IV-a a Ligii 3. Creată în vară și încredințată lui Bogdan Piko, aflat la prima experiență ca antrenor, FC Hermannstadt II a acumulat 16 puncte în primele 15 etape ale sezonului.

Oficialii grupării FC Hermannstadt s-au declarat mulțumiți de parcursul echipei a doua. Președintele Teodor Birț a afirmat că obiectivul acesteia este de a forma jucători pentru prima echipă.

„Am înființat această echipă cu scopul de a crea un cadru unde tinerii noștri jucători să evolueze constant, în încercarea de a crește, de a deveni curând opțiuni pentru prima echipă. FC Hermannstadt II a folosit în mare parte doar juniori și jucători sub vârstă, cărora li s-au alăturat unul sau doi componenți ai echipei mari. Considerăm că ne-am atins scopul. Au fost meciuri și mai bune, și mai puțin bune, dar per total parcursul acestei echipe este mulțumitor. În iarnă vom face o analiză împreună cu staff-ul tehnic al primei echipe și vom vedea ce măsuri trebuie luate pentru retur. Îi felicităm pe Bogdan Piko și Iulian Merintean pentru curajul de a se înhăma la o astfel de treabă. Au dat dovadă de curaj în momentul în care au acceptat să se ocupe de această echipă, mai ales că sunt la prima experiență de acest gen. De asemenea, îi felicităm pe jucători pentru parcursul din tur. Suntem convinși că, dacă vor continua pe această linie, în scurt timp vor deveni opțiuni pentru prima echipă. Considerăm că FC Hermannstadt II este antecamera primei echipe”, a declarat Teodor Birț.

FC Hermannstadt II a încheiat turul cu două victorii consecutive. După succesul obținut în deplasare, pe terenul echipei Internațional Bălești (2-1), sibienii s-au impus categoric, pe Stadionul „Obor”, cu scorul de 4-0 în fața celor de la CNS Cetate Deva.