Sushi la fileu! Pregătiri pentru meciul anului în voleiul românesc!

Înainte de meciul anului în voleiul românesc (12 decembrie, Sala Rapid, CSM București vs Uralochka Ekaterinburg/8 ori câștigătoare a Ligii Campionior), antrenorul turc Ferhat Akbaș și căpitanul „tigroaicelor” Naoko Hashimoto s-au relaxat gătind preparate asiatice la Zen Sushi.

Ferhat Akbaș (31 de ani) și căpitanul echipei, japoneza Naoko Hashimoto (32 de ani), s-au „duelat” în bucătărie. Nu la mâncat, ci la gătit. „Tema” a fost un preparat asiatic, iar Ferhat n-a fost deloc dezavantajat, având în vedere că este familiarizat cu tradițiile nipone, fiind, în paralel, și antrenorul naționalei Japoniei.

Ajutați de un chef specializat în preparat asiatice, cei doi au gătit „ca la carte”. „E mai greu să faci de mâncare decât să antrenezi, dar am avut noroc că am avut alături talent japonez autentic. Naoko m-a ajutat mult și așa am reușit să ne descurcăm. Data viitoare va fi mai bine” – Ferhat Akbaș , antrenor CSM București (câștigătoare Challenge Cup în 2016).

„Îmi place să mănânc, nu să gătesc. Mi-ar plăcea ca Ferkat să ne gătească după un meci câștigat” – Naoko Hashimoto, căpitan CSM București.

Inițial, provocarea căpitanului nu a fost acceptată de antrenor, dar, în cele din urmă, acesta s-a gândit că ar putea face ceva inedit pentru voleibalistele sale. „Putem merge undeva după o victorie, dar nu pot găti eu, sunt în jur de 20 de persoane în cadrul echipei, cum să fac de mâncare pentru atâția? De fapt…dacă mi-o cere căpitanul, cumva probabil mă voi descurca, dar doar dacă mă ajută ea” – a glumit Ferhat Akbaș, antrenor CSM București.

Laudați de chef-ul restaurantului asiatic

Cei doi au primit note mari de la chef Florin Zaharia, de la Zen Sushi. „S-au mișcat foarte bine. Naoko a fost ceva mai bine, dar e normal fiind japoneză. Lui Ferhat i-aș da nota 8, iar ei nota zece”, a precizat Florin Zaharia, chef Zen Sushi.

Trecând de la ipostaza de bucătar la cea de consumator, Ferhat ne-a dezvăluit ce l-a convins din punct de vedere gastronomic la bucătăria tradițională românească. „Îmi place mult, dar pentru că suntem sportivi, trebuie să avem o dietă adecvată, așa că mâncăm multă carne de pui, mai puțin pește sau alte lucruri tradiționale. Am încercat cam de toate. Desertul acela, papanași, mi se pare excelent. Am înțeles că se poate face și acasă. Îmi plac și sarmale, deși nu știu sigur dacă sunt produse tradiționale românești sau turcești” – Ferhat Akbaș , tehnicianul „tigroaicelor”.

S-au pus în vânzare biletele la meci

Partida din 16-imile CEV Cup dintre CSM București și Uralochka-NTMK Ekaterinburg se va disputa în 2 manșe (12 decembrie, ora 17.30, Sala Rapid) și 9-11 ianuarie returul în Rusia. De 8 ori câștigătoare și de 6 ori finaliste ale Ligii Campionilor, adversarele „tigroaicelor” se află pe locul secund în clasamentul all-time al competiției după Dinamo Moscova (11 titluri și 5 finale). Biletele pentru meciul anului în voleiul românesc costă 15 lei și se pot achiziționa online din rețeaua Eventim.

Sursa: Ștefan Gavan

Share