Memorialul „Marian Măuță” la cea de-a doua ediție

Au trecut patru ani de la moartea fostului fotbalist Marian Măuţă . Familia şi prietenii lui „Mau“ organizează sâmbătă a doua ediţie a Memorialului „Marian Măuţă“, turneu care va avea loc la Sala de sport a Liceului „George Moroianu“ din Săcele. La acest turneu vor participa 8 formaţii: AFC Hărman, Cetate Rîşnov (ambele Liga a 3-a), AS „SR“ Braşov, Precizia Săcele, Olimpic Zărneşti, ACS Steagu Roşu (toate Liga a 4-a Braşov), Nemere Ghelinţa (Liga a 4-a – Covasna), dar şi „Prietenii lui Măuţă“, o echipă care se anunţă marea favorită a turneului pentru că are în componenţă nume cunoscute din futsal, cum ar fi Radu Burciu, Paul Isac, Radu Răzvan, Adrian Călugăreanu, Marius Nicodim, dar şi foştii fotbalişti Dragoş Cristean, Francisc Marton şi Marin Constantin. „Vă aşteptăm la un spectacol fotbalistic de neuitat în memoria lui Marian Măuţă“, spune Adrian Marin, cumnatul lui Marian Măuţă, cel care împreună cu managerul Preciziei Săcele, Aurel Bărbuţă, organizează acest turneu.

Un turneu al prieteniei

Tragerea la sorţi a meciurilor a avut loc la începutul acestei săptămâni şi a fost transmisă în direct de pe pagina de Facebook a lui Adrian Marin. „Am dorit să facem totul la vedere, să nu lăsăm loc de interpretări“, a spus Bărbuţă. Cele 8 echipe au fost împărţite în două grupe. În grupa A au fost repartizate Precizia Săcele, Prietenii lui Măuţă, ACS Steagu şi AS „SR“ Braşov, iar în grupa B vor juca Olimpic Zărneşti, AFC Hărman, Cetate Rîşnov şi Nemere Ghelinţa. „Am invitat cele mai bune echipe din fotbalul braşovean, astfel că sîntem convinşi că va fi cel mai puternic turneu organizat la Săcele. Va fi un turneu al prieteniei, în care orgoliile din campionat nu-şi au rostul şi chiar invit suporterii să vină în număr cît mai mare la sală“, a încheiat oficialul Preciziei.

Dan Bona: „Măuţă a fost ca şi copilul meu“

Antrenorul echipei Cetate Rîşnov, Dan Bona, a fost coleg un sezon cu regretatul Marian Măuţă (1994), dar l-a şi antrenat în mai multe rînduri la Precizia Săcele (2004-2006), Unirea Tărlungeni (2006-2007) şi Corona Braşov (2010-2011). Timp de două sezoane (2011-2013), Marian Măuţă a fost secundul lui Bona la Corona. „Măuţă a fost ca şi copilul meu. Am fost colegi la Tractorul, l-am antrenat la Precizia Săcele, Unirea Tărlungeni şi Corona şi cu mine a început şi cariera de antrenor. Un adevărat caracter şi un om deosebit. Nu-mi vine să cred că au trecut patru ani de la moartea sa. Sper să fie un turneu reuşit, cu jocuri spectaculoase“, a spus Dan Bona. Şi Andrei Şanta a lucrat cu Marian Măuţă la FC Braşov. „Cînd mă gîndesc la Măuţă îmi aduc aminte de un gol incredibil marcat de el într-un meci cu Sportul Studenţesc. A fost un jucător util, care dădea întotdeauna totul pe teren“, a spus Şanta. Mihai Stere, antrenorul Preciziei, a fost coleg cu Măuţă la FC Braşov. „Am fost colegi la FC Braşov. Marian Măuţă a fost un fotbalist cu suflet mare, plecat prematur dintre noi“, declara Stere. „Era normal să onorăm cu prezenţa acest turneu organizat în memoria lui Marian Măuţă“, a spus şi Petre Lucian.

Patru ani fără Măuţă

Marian Măuţă, fostul jucător al FC Braşov, a murit pe 24 noiembrie 2013 la Spitalul Judeţean din Braşov la doar 37 de ani. În urmă cu 16 ani, în perioada cînd evolua la FC Braşov, lui Măuţă i s-a depistat, în urma unui control medical efectuat la Bucureşti, o malformaţie la inimă. A suferit în Israel o intervenţie chirurgicală pe cord unde i s-a montat un stent. A continuat apoi să joace fotbal pe propria semnătură la echipe din eşaloane inferioare. A jucat la Tractorul Braşov, Sportul Studenţesc, FC Braşov, FC Bihor, Pandurii, FC Vaslui, Corona, Unirea Tărlungeni, CSM Făgăraş, Precizia Săcele şi AFC Hărman.

Programul turneului

Ora 9.30: Precizia Săcele – ACS Steagu Roşu
Ora 10.05: Prietenii lui Măuţă – AS „SR“ Braşov
Ora 10.40: Olimpic Zărneşti – Cetate Rîşnov
Ora 11.15: AFC Hărman – Nemere Ghelinţa
Ora 11.50: Precizia Săcele – AS „SR“ Braşov
Ora 12.25: Prietenii lui Măuţă – ACS Steagu Roşu
Ora 13.00: Olimpic Zărneşti – Nemere Ghelinţa
Ora 13.35: AFC Hărman – Cetate Rîşnov
Ora 14.10: Precizia Săcele – Prietenii lui Măuţă
Ora 14.45: AS „SR“ Braşov – ACS Steagu Roşu
Ora 15.20: Olimpic Zărneşti – AFC Hărman
Ora 15.55: Nemere Ghelinţa – Cetate Rîşnov
De la ora 16.30 sînt programate meciurile de clasament, iar cîştigătoarele grupelor vor juca finala, programată în jurul orei 18.15.

Share