Ripensia Timișoara a încheiat anul cu o remiză spectaculoasă contra Luceafărului Oradea

Ripensia și Luceafărul au remizat în poate cel mai spectaculos duel din runda 21 a Ligii a II-a, ultima din acest an. 4–4 (2-2) a fost scorul final într-un meci în care doi jucători și-au trecut în cont câte un hattrick. Senegalezul Mediop Ndiaye, de la gazde, și-a întărit candidatura la titlul de golgheter în B, în timp ce Vlad Rusu a reușit tripa în contul bihorenilor.

Primele reușite au venit de asemenea la foc rapid. Era aproximativ secunda 55 când Rusu l-a păcălit prima dată pe Munteanu, cu o reluare din apropiere pe jos. Peste doar un minut Mediop s-a jucat cu apărarea adversă și a restabilit egalitatea cu un șut din careu. Luceafărul a trecut din nou în avantaj în minutul 25 după ce Vlad Rusu a driblat portarul și a înscris în poarta goală. Replica lui Mediop nu s-a lăsat așteptată. Peste trei minute senegalezul marcând din centrul careului după serviciul excelent al lui Călin Toma.

În partea a doua Mediop (48) a lovit primul în duelul de la distanță cu Rusu. De această dată golgheterul Ripensiei a punctat cu un lob peste Goia. A venit rândul Luceafărului să realizeze apoi o răsturnare spectaculoasă. Mai întâi Rusu a punctat dintr-un penalty obținut tot de el (71), apoi Răzvan Trif a reușit poate golul carierei. Punctând în minutul 83 cu un voleu de la mare distanță. Când punctele păreau să se îndrepte spre Oradea, rezerva Darius Neamțu a profitat de ieșirea hazardată a lui Goia și a marcat pentru un neverosimil 4-4.

În urma acestui rezultat nou promovata din Ciarda Roșie iernează pe locul 11, cu 25 de puncte. Ripensia va fi pregătită în continuare de Paul Codrea, duelul cu Luceafărul fiind ultimul pe banca tehnică a roș-galbenilor pentru directorul sportiv Radu Suciu, cel care a îndeplinit rolul de antrenor principal interimar în ultimele opt etape.

14 goluri a marcat Mediop în sezonul 2017-18, fiind la egalitate cu Bogdan Rusu (Sibiu) și Vali Alexandru (Călărași) în vârful ierarhiei goleadorilor din B.

FC Ripensia Timișoara: D. Munteanu – Ad. Popa, Stoi (87 Dumiter), M. Toma, Apro, C. Toma – Zaluschi, L. Tudor, Ungureanu (78 Mânecan) – Bobină (88 D. Neamțu) – Mediop. Antrenor: Radu Suciu.

Luceafărul Oradea: Goia – Balea, Tînc, A. Mutu (46 C. Roșu), R. Trif – Codoban (cpt., 66 Antohi), I. Cuc, Al. Dulca, Țegle, D. Ban (57 Rocha) – Vl. Rusu. Antrenor: Cristian Dulca.