Valentin Suciu a încheiat conturile cu Sepsi Sf. Gheorghe după o discuţie cu şefii clubului

La finalul lunii octombrie, antrenorul Valentin Suciu era demis de la conducerea tehnică a echipei Sepsi Sf. Gheorghe. Echipa se afla pe locul 12 în Liga I t cu doar 11 puncte obţinute în 15 etape. „Primul care plăteşte este antrenorul. Nu se vor lua momentan decizii legate de jucători, înainte să ştie exact cine şi ce a greşit. Mai ales legat de presupusă viaţa extrasportiva”, preciza Janos Bokor, directorul sportiv al lui Sepsi, cel care spunea că lui Suciu i se va propune o funcţie în cadrul clubului. După două etape, în care interimatul a fost asigurat de Sandor Istvan, Nagy Sandor şi Kulcsar Laszlo cu rezultate catastrofale, şefii lui Sepsi l-au instalat ca antrenor pe Eugean Neagoe. Nici venirea lui Neagoe nu a schimbat lucrurile la echipă, astfel că după 20 de etape, Sepsi este pe locul 13, loc retrogradabil, cu doar 12 puncte. De altfel, de la plecarea lui Suciu, covăsnenii au mai obţinut doar un singur punct, în remiza de la Braşov cu Gaz Metan Mediaş!

“Am refuzat”
După mai bine de o lună de la îndepărtarea lui Suciu, abia vineri seara  şefii clubului au discutat cu antrenorul . Lui Suciu i s-a propus postul de antrenor la echipa de junior U 15 a clubului, dar tehnicanul a refuzat. “M-am întîlnit cu patronul echipei, Laszlo Dioszegi cu care am discutat situaţia mea. Mi s-a propus postul de antrenor al echipei U 15 a clubului. Am refuzat, ne-am strîns mâinile şi asta a fost tot”, a spus Suciu.

Direcţia Miercurea Ciuc

Cu siguranţă, Suciu va rămâne în istoria lui Sepsi ca antrenorul care a dus echipa din Liga a 4-a până în Liga I. “ Eu chiar îi mulţumesc patronului Laszlo Dioszegi că mi-a oferit şansa să antrenez această echipă chiar şi în Liga I. Dacă voi reveni vreodată la Sepsi? În viaţă nu se ştie niciodată ce-ţi rezervă viitorul. Poate, în alte condiţii şi dacă aş avea mână liberă la echipă… Cînd am fost înlocuit, echipa se afla într-un blocaj psihic din mai multe motive pe care nu pot să le dezvolt. Eu chiar am crezut că Eugen Neagoe poate schimba faţa echipei şi va redresa situaţia. Pînă acum nu s-a reuşit. Poate vor câştiga luni, meciul cu Poli Iaşi” declara Suciu, cel care cel mai probabil va merge la clubul din Liga a 3-a, AFK Miercurea Ciuc, unde este dorit ca antrenor la echipa de junior republicani U17. “Au fost ceva discuţii în ultima vreme cu două echipe din Liga a 2-a şi una din Liga a 3-a. Nu s-au concretizat, astfel că voi lua direcţia Miercurea Ciuc, unde mi s-a oferit postul de antrenor la echipa de juniori republicani”, a încheiat Suciu.