Hermannstadt – Afumati – 0-0 | Cadou pentru Dunarea Calarasi?

O partida echilibrata se anunta la Sibiu. Pelici era mai mult decat constient de acest fapt.
Si asa s-a intamplat…

Vreme frumoasa pentru Decembrie. Ceva vand rece, ceva soare, si un stadion privit bland de crestele inzapezite.
Atmosfera, dorita de stadioanele primei ligi, dezvoltata de 2500-3000 platitori de bilet, fini cunoscatori ai fenomenului, mandrii ca in sfarsit fotbalul si-a gasit pozitia la Sibiu.

VEZI AICI CIFRELE ETAPEI SI CLASAMENT!

Meciul debuteaza cu un semnal de alarma pentru gazde. In urma unui corner, Perju deviaza cu cap(ul) catre poarta lui Cabuz iar balonul aterizeaza periculos pe bara.

Sibienii par surprinsi de contrele rapide ale oaspetilor. Buduroi patrunde in careu depasind in viteza doi adversari si numai inspiratia lui Cabuz face ca scorul sa ramana alb.

In replica gazdele sunt preocupate de posesie si constructie.
Pare singura cale catre succes cand ai in fata o echipa atoasa, venita cu gandul “sa intepe” pe contraatac.

Presiunea se intensifica la poarta lui Marinescu si, in chiar ultimele secunde ale primei reprize, Patriche degajeaza stangaci iar balonul il loveste clar in mana. Centralul Marian Barbu juca o scena intr-un alt film, sibienii protesteaza iar afumatenii scapa fara lovitura de pedeapsa.

In repriza secunda scenariul s-a motificat insa nu substantial.
Hermannstadt-ul a atacat mai mult, virulent pe alocuri, insa s-a lovit de o echipa disciplinata tactic cu o aparare exacta.
Cu toate acestea, Hermanstadt-ul a fost “taxat” inca odata de centralul Barbu – Buzea il acroseaza prin alunecare pe Roman in coltul careului mic, atacantul cade secerat iar lipsa de decizie a centralului face ca scorul sa ramana alb.

Din punct de vedere tactic, ambele echipe au fost dispuse intr-un clasic-modern 1-4-2-3-1.
Alex Pelici si-a dorit mai multa flexibilitate pe faza de atac apeland la un triunghi cu varf ofensiv – Bogdan Rusu.  Parte importanta din ansamblul de atac, Herghelegiu, a avut o evolutie slaba, atat pe faza de aparare dar mai ales pe faza de atac. Pelici il scoate din teren tarziu, in minutul 80, insa Necsulescu pare sa nu fi avut timpul necesar pentru a puncta. Spre sfarsitul partidei, sibienii si-au pierdut din flexibilitate si usor-usor distanta intre compartimente s-a marit.

De cealalta parte, Vasile Neagu a pus accentul pe disciplina tactica, elevii sai lucrand in monobloc atat faza de aparare cat si faza de atac. Cu distante scurte intre compartimente, CS Afumati a reusit sa inchida toate caile spre gol chiar daca in fata s-a aflat o echipa solida.

FC Hermannstadt castiga un punct pe teren propriu si intra in vacanta de iarna de pe pozitia secunda in ciuda faptului ca a dominat clasamentul.
Afumatiul joaca cu ambitie si determinare si face Dunarii Calarasi un cadou frumos de Sarbatori.