Timișoara Saracens e lideră în grupa A din ER Continental Shield după trei runde. Victorie și la revederea cu Calvisano

Campioana României la rugby și-a continuat parcursul perfect din competiția de calificare în grupele Challenge Cup 2018-19. Timișoara Saracens a obținut ieri o nouă victorie cu Rugby Calvisano, scor 15-13, după un meci în care lidera campionatului italian a condus la pauză cu 10-3. Bănățenii vor încheia anul cu o deplasare în Georgia, la Batumi.

Elevii lui Sosene Anesi s-au văzut conduși din minutul 2 în urma unei lovituri de pedeapsă transformată de Novillo. Umaga a restabilit egalitatea tot dintr-o penalitate pentru ca la pauză vizitatorii să conducă în urma unui eseu al lui Rimpelli, transformat de același Novillo.

Deși condițiile de joc s-au înăsprit treptat, ”sarazinii” au răsturnat tabela în repriza secundă. Badiu a înscris în minutul 50 primul eseu al gazdelor iar Jack Umaga a convertit pentru 10-10. Încă cinci puncte câștigătoare au fost realizat după o oră de joc de Tangimana Fonovai, care a culcat balonul în terenul de țintă al lui Calvisano în urma unei grămezi. Doar ghinionul a făcut ca Umaga să nu puncteze din nou de la distanță, balonul lovind un stâlp de susținere și astfel scorul a rămas 15-10 pentru Timișoara.

În final italienii au dat emoții după ce s-au apropiat la doar două puncte în urma unei noi penalități. Meciul s-a încheiat cu întreaga suprafață de joc a arenei ”Dan Păltinișanu” acoperită de zăpadă. În urma cu aproape doi ani timișorenii au trecut de aceeași formație italiană în barajul pentru accederea în grupele Challenge Cup.

În urma acestui succes Timișoara Saracens e ca și calificată în faza eliminatorie a competiției. Deținătoarea la zi a titlului național e lideră în grupa A din Continental Shield cu 13 puncte, la două distanță de Rovigo, aflată pe locul 2. Sâmbăta viitoare bănățenii își încheie sezonul calendaristic cu o deplasare pe terenul celor de la Batumi, liderul grupei B. Primele două locuri din ambele grupe avansează în faza următoare.

Timișoara Saracens: Simionescu, Zaharia, Manumua, Umaga, Fonovai, Rose, Seniloli, I. Badiu, Rădoi, Pungea, Popârlan, Drenceanu (cpt.), Doyle, V. Rus, Stewart. Rezerve: Sabău Mariș, Doge, Morrison, Kevin Luiters, Helu, Sefanaia, Ianuș. Antrenor: Sosene Anesi.

Calvisano Rugby: Chiesa, Pierre Bruno, Paz, Lucchin, De Santis, Novillo, Semenzato, Rimpelli, Morelli (cpt.), Biancotti, Cavalieri, DOnofrio, Archetti, Zdrilich, Tuivaiti. Rezerve: Giovanchelli, Fischetti, Leso, Zanetti, Casolari, Casilio, Mortali, Susio. Antrenor: Massimo Brunello.

Foto: Virgil Simonescu

Share