Ana Maria Popescu Brânză a triumfat la Grand Prix-ul de la Doha

La câteva zile după ce a fost premiată de FR de Scrimă, alături de antrenorul ei, Dan Podeanu, Ana Maria Popescu Brânză a dovedit că merită cu prisosință distincția pentru ”Revenirea anului”. Spadasina stelistă a câștigat Grand Prix-ul de la Doha. Oarecum nemulțumită de evoluția sa în calificări, de sâmbătă, ”Brânzici” s-a mobilizat exemplar duminică, când și-a depășit toate adversarele. La competiția din Qatar au participat 127 de sportive.

Pe pagina sa de Facebook, Ana Maria Popescu Brânză a scris la finalul zilei de sâmbătă: ”Pe cât de zâmbitoare sunt în poză, pe atât de urâtă a fost ziua asta. Urâtă rău de tot! Nu m-am simțit deloc bine… Asalturi chinuite, câștigate la limită. Tușe „fără cap și fără coadă”… În fine. Bine că s-a terminat cu bine. Și mai ales că ne-am calificat toate patru pe tabloul final la Grand Prix Doha 2017. Mâine este o altă zi (sper că mai inspirată și mai reușită)”.

Și duminică a fost, într-adevăr, o zi foarte reușită. Ana Maria a câștigat competiția, iar apoi a notat: ”Da. Mă bucur că m-am întors! Da, e minunat să urci pe podium și să asculți imnul! Da, mi-a fost dor de toată durerea de după… Știu că or să urmeze și alte rezultate, Sunt conștientă și de faptul că n-o să fie mereu cu podium la final, dar știu că merită tot efortul și sunt norocoasă că pot face asta în continuare. Și VĂ MULȚUMESC vouă, tuturor! Și monstrului meu iubit. Și familie, Și prietenilor. Și, nu în ultimul rând, celui care a crezut în „nebunia” asta frumoasă… Dan Podeanu”.

Pregătită de Dan Podeanu și George Epurescu, Ana Maria a avut următorul parcurs la Doha:
tabloul de 64: 12-7 cu Beate Christmann (Germania)
tabloul de 32: 15-7 cu Tatiana Gudkova (Rusia)
tabloul de 16: 15-7 cu Rossella Fiamingo (Italia)
tabloul de 8: 13-10 cu Tatiana Andriușina (Rusia)
semifinale: 15-9 cu Hou Guangjuan (China)
finală: 10-6 cu Mara Navarria (Italia)

Pe podium, Ana Maria Popescu Brânză a fost urmată de Mara Navarria (Italia), Hou Guangjuan (China) și Choi Injeong (Coreea de Sud).

Celelalte reprezentante ale țării noastre au terminat întrecerea din Qatar pe următoarele poziții:
Amalia Tătăran (CS Dinamo) – locul 30
tabloul de 64: 15-13 cu Aliya Bayram (Franța)
tabloul de 32: 12-15 cu Ayaka Shimookawa (Japonia)

Greta Vereș (CSA Steaua) – locul 51
tabloul de 64: 8-15 cu Ayaka Shimookawa (Japonia)

Maria Udrea (CSA Steaua) – locul 53
tabloul de 64: 8-15 cu Choi Injeong (Coreea de Sud)

Următoarea etapă din ediția 2017/2018 a Cupei Mondiale la spadă senioare va avea loc la Havana (Cuba), în perioada 19-21 ianuarie 2018.

Foto: Ana Maria Popescu Brânză a câștigat Grand Prix-ul de la Doha / Foto: Pagina oficială de Facebook a Anei Maria Popescu

Share