Două titluri pentru România la Centura Moldovei la box

Pugiliştii români au cucerit două medalii de aur la cea de-a 38-a ediţie a Centurii Moldovei, turneu internaţional cu participanţi din şase ţări ce a avut loc la Iaşi, săptămâna trecută. În gala finală, România a avut opt boxeri la şapte categorii, dar nu a reuşit să câştige decât două medalii de aur prin Adrian Mihalache (Rovinari), la categoria 52 kg şi Vasile Suciu (Sibiu), la 60 kg.

Cele mai multe medalii de aur au fost obținute de Bulgaria – 3, România, Republica Moldova și Cehia au cucerit câte două titluri, iar Ucraina a luat un aur. România a cucerit șase medalii de argint, Republica Moldova a dat doi vicecampioni la Centura Moldovei, iar Bulgaria și Ucraina câte unul.
Trofeul Mihai Leu, acordat începând din acest an campionului de la categoria 69 kg, a fost câştigat de cehul Prazdny Martin.
În paralel cu Centura Moldovei, la Iași au mai avut loc, săptămâna trecută, un trial de selecție pentru formarea lotului de tineret 17-18 ani, dar și un curs internaţional de arbitri AIBA de două stele la care  au participat 25 de arbitri. Printre cei care au absolvit cursul s-a numărat și ieșeanul Iulian Botez. Ediția a 38-a a Centurii Moldovei a fost organizată de Federația Română de Box, în colaborare cu Fundața Sportului Ieșean. Directorul competiției a fost Viorel Sima, secretar general al FR Box și supervizor AIBA.
„Sunt mulţumit de ce am realizat în această săptămână la Iaşi, ne-am atins scopul pentru pugiliştii Under 22. Toţi cei prezenţi au fost foarte mulţumiţi de condiţii, nivelul turneului a fost foarte ridicat, totul a fost la superlativ. Legat de evoluţia sportivilor români, parcă s-a simţit un aer de vacanţă, dar e bine că se întâmplă asta acum şi nu anul viitor, când sunt Europenele Under 22”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Box, Vasile Câtea.

Rezultatele din gala finală a Centurii Moldovei:
Categoria 49 kg
Dimitar Nikolov (Bulgaria) bate prin inferioritatea adversarului pe Nicolae Costin (Năvodari, România)
Categoria 52 kg
Mihalache Adrian (Rovinari, România) bate la puncte pe Panait Eduard (CSM Pitești, România)
Categoria 56 kg
Kozelov Oleksey (Ucraina) bate prin inferioritatea adversarului pe Iulian Ivanov (Moldova)
Categoria 60 kg
Suciu Vasile (Sibiu, România) bate la puncte pe Corelenko Pavlo (Ucraina)
Categoria 64 kg
Czaszuc Mihail (Moldova) bate la puncte pe Bejenaru Egor (Moldova)
Categoria 69 kg
Prazdny Martin (Cehia) bate la puncte pe Popov Zoravko (Bulgaria)
Categoria 75 kg
Oleg Risiuc (Moldova) bate la puncte pe Botușan Adrian (Suceava, România)
Categoria 81 kg
Petkov Plamen (Bulgaria) bate la puncte pe Sălăgean Vasile (Rapid București, România)
Categoria 91 kg
Novak Martin (Cehia) bate la puncte pe Moale Dragoș (Rapid București, România)
Categoria +91 kg
Ivan Mechkov (Bulgaria) bate la puncte pe Savu Antonios (CSM Pitești, România)

Share