OPINIE / Buzărin, despre “profesioniștii” de la Federație: FRF, tagma cum laudae

Structurile federale dețin nebănuite resurse de ascensiune profesională. Sediul din strada Sergent Șerbănică e un adevărat spațiu al miracolelor, unde într-un timp extrem de scurt te transformi în prinț, și în nu orice fel de prinț, ci într-unul excelent remunerat. Cazurile Radu Vișan și Bodescu, ajunși înalți demnitari federali de neunde sunt surclasate de povestea unui anume domn pe nume Florin Șari.

Extras de FRF dintre tentaculele nemiloase ale unui ONG sibian unde era retribuit arborescent pe hârtie, dar zice-se că nu-și încasase simbria de vreo jumătate de an, dl. Șari a fost instalat într-un birou luminos al Casei Fotbalului și numit manager de proiect pentru Euro 2020. Manager de grup operativ, mai precis. Adică un grup operativ care ar trebui să bată zilnic la ușa autorităților și să le întrebe unde e metroul către Otopeni, ce se întâmplă cu renovarea sau reconstruirea stadioanelor Steaua, Giulești și Dinamo, promise pentru Europenele din 2020. Peste câteva zile intrăm în 2018 iar toate acestea mai mult sunt decât nu sunt.

Acesta e doar un aspect al eficienței activității domnului Șari. Celălalt se manifestă pe tărâm academic. Dl. Șari e puternic ancorat în lumea lui Gaudeamus Igitur, predând la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad un curs de management și administrare a structurilor sportive. Cursanții din aulă sunt oameni de toate vârstele, unii trecuți binișor de șaizeci de ani și plătesc (de cele mai multe ori plata o fac nu ei înșiși, ci instituțiile care i-au trimis la Arad să se școlească)  pentru a audia prelegerile magistrului. Eminentul profesor poate fi admirat în fotografia alăturată îmbrăcat în bluza de trening a echipei naționale, acest costum rebranduit conferind, firește, luminoasei activități un pedant aer profesoral.

Între Alma Mater de pe Mureș și forul federal de pe Dâmbovița există o strânsă legătură, cimentată prin câteva descinderi arădene ale prezidentului de la București, asezonate cu mișcătoare discursuri despre predictibilitatre și sustenabilitate. Legătura a fost și mai mult întârită de delegarea de către FRF a eminenței cu fermoar, blugi și glugă să țină magistrale lecții despre cum se conduce, cum se manageriază și cum se administrează un club sportiv.

Fără îndoială că dl. Șari conferențiază despre toate acestea din vasta-i experiență. Se știe doar că până să intre atât de impetuos în lumea academică, domnia sa a condus, manageriat și administrat zero cluburi sportivge și aproximativ tot cam atâtea asociații. Gaudeamus igitur, adică să ne bucurăm împreună!