Paul Codrea a fost prezentat de FC Ripensia Timișoara. ”Avem mare încredere în potențialul lui”

FC Ripensia și-a prezentat oficial noul tehnician. Paul Codrea i-a preluat pe roș-galbeni cu obiectivul pe termen scurt de a menține echipa cu nume de legendă în Liga a II-a. Pe termen lung nou promovata din Timișoara speră să aibă parte de rezultate superioare la care să contribuie chiar tinerii care ar urma să iasă din propria pepinieră: Academia Ripensia.

”Avem mare încredere în potențialul lui, în faptul că poate să ducă mai departe prima echipă, să o dezvolte la nivel fotbalistic, astfel încât să avem în cât mai scurt timp performanțe notabile”, a declarat Radu Ienovan, președintele Ripensiei, la instalarea lui Paul Codrea.

”Mă bucur foarte mult, era în aer momentul acesta… Îi mulțumesc lui Radu că s-au gândit la mine, s-au gândit să-mi predea ștafeta. Ripensia reprezintă un club important în Timișoara și în România. Știm ce reprezintă chiar la nivel internațional, am primit mesaje de afară. Când m-am apucat de antrenorat Ripensia făcea primii pași de la reînființare. Cred că e un club care mi se potrivește… Sper să fac o treabă bună și să am sprijinul conducerii. Vreau să mulțumesc clubului Ghiroda pentru înțelegere. Am colaborat foarte bine, nu mi-au pus bețe în roate. Și acolo aveam planuri mari, pe care vreau să le duc mai departe aici. Voi colabora cu domnul Radu Suciu. Îi mulțumesc că m-a primit cu brațele deschise, mi-a prezentat un raport cu situația echipei. Va sta alături de mine”, a spus Paul Codrea.

Fostul internațional le va da de mâine concediu noilor săi elevi și nu dorește să renunțe la nimeni. ”Ripi” s-ar putea despărți însă de golgheterul Mediop Ndiaye, solicitat de campioana FC Viitorul. Timișorenii ar fi dispuși să primească în schimbul senegalezului câțiva tineri de perspectivă din curtea lui Gică Hagi. De altfel, gruparea din Ciarda Roșie are din această toamnă un proiect extins într-un alt cartier mărginaș al municipiului de pe Bega: a fost preluat clubul FC Auto din Freidorf, specializat pe creșterea juniorilor.

Share