Cosmin Contra spune lucrurilor pe nume: „Nu de arbitraj video avem nevoie”

Mulți conducători și antrenori din Liga I și-au exprimat dorința ca arbitrajul video să fie introdus și în Liga I, dar Cosmin Contra consideră că nu aceasta este adevărata problemă a fotbalului românesc.

Selecționerul echipei naționale a României nu s-a declarat împotriva arbitrajului video, dar nu îl consideră absolut necesar pentru fotbalul nostru. Acesta a spus lucrurilor pe nume și a tras un semnal de alarmă cu privire la terenurile și stadioanele din România, dând exemplul meciului dintre Sepsi Sfântu Gheorghe și CSM Poli Iași.

„În multe momente această tehnologie e utilă, alteori nu. Noi avem nevoie de gazoane impecabile, nu de video arbitraj. Avem nevoie de cât mai multe stadioane bune, cu gazoane pe măsură, nu cum s-a întâmplat la Sepsi – Iaşi.  Spectacolul nu există, nu e un meci de fotbal, ci unul de luptă”, a spus Cosmin Contra, potrivit Telekom Sport.

Partida dintre Sepsi și Iași s-a disputat pe Stadionul Tineretului din Brașov, iar gazonul era înghetat, fapt ce punea în pericol integritatea corporala a jucătorilor și chiar a arbitrilor.