Gimnastele ieşene încântă Europa!

Gimnastica ritmică ieșeană încheie anul 2017 cu noi succese de prestigiu. Acestea au fost obținute recent la turneul internațional Memorialul „Angel Fernandez Cordoba”, ce a avut loc în localitatea spaniolă Ciudad de León.

Senioara Andreea Verdeș, componentă a lotului olimpic al României, s-a clasat pe locul al treilea la individual compus, concursul fiind câștigat de o altă elevă a profesorilor ieşeni Cătălina și Constantin Radu, Alexandra Agiurgiuculese, dar care a reprezentat Italia, fiind rezidentă în această ţară.

„După un început mai timid în calificări la cerc, cu 13.350 puncte, Andreea s-a mobilizat şi a reuşit să intre în finale la măciuci, cu16,350, şi minge, cu 16,050 puncte. În finale, Andreea Verdeş a început cu un exerciţiu minunat la măciuci, obţinând medalia de aur, înaintea gimnastei din Italia, cu un punctaj excelent, 17,200 puncte, şi pe cea de argint la minge”, a declarat prof. Cătălina Radu.

La prejunioare, ieşeanca Laura Aniţei a dominat podiumul în finalele la cerc şi panglică şi a obţinut argintul la individual compus.

La întrecerile din Spania au participat peste 300 de gimnaste din 20 de țări.

 

Share