Suporterii Politehnicii au mărșăluit în memoria celor căzuți la Revoluția din 1989

La fel ca în anii precedenți, câteva sute de persoane au participat la ”Marșul Eroilor” organizat la Timișoara de suporterii echipei de fotbal ASU Politehnica. Evenimentul e menit să le reamintească tuturor de sacrificiul făcut în urmă cu 28 de ani de semenii lor.

Unii dintre participanți și-au pierdut fratele sau părintele în acele zile din mijlocul lui decembrie 1989. ”Eroii nu mor niciodată” e mesajul principal care a fost purtat și ieri seară de ultrași și nu numai.

Marșul i-a purtat pe cei circa 400 de timișoreni care s-au alăturat în câteva dintre locațiile cheie ale Revoluției. Din Piața Maria, unde au început primele mișcări ale manifestației, la Catedrala Mitropolitană, în fața Operei Române. Traseul și-a urmat apoi cursul deja tradițional, cu o vizită la Memorialul Revoluției și, punctul terminus, Cimitirul Eroilor.

Participanții au aprins torțe și au scandat ceea cea au mai strigat de fiecare dată în ultimii ani: ”Păcat de sângele vărsat”, ”Jos comuniștii” și ”Cinste lor, eroilor”.

Foto: Peluza Sud Timișoara / Facebook