Gheorghe Hagi atrage din nou atenția: „Doar tinerii nu pot duce la un nivel european. Eu la juniori am cel mai mare buget”

După înfrângerea cu scorul de 2-0 suferită pe Arena Națională în fața FCSB-ului, Gheorghe Hagi a vorbit în cadrul unei conferințe de presă și a tras din nou un semnal de alarmă cu privire la viitorul fotbalului românesc.

„Regele” le transmite tuturor oamenilor implicați în fenomen că „aurul este în tineri” și că își dorește ca România să se poată mândri cu performanțele din fotbal, nu să fie umilită de alte reprezentative.

„Îți vine să plângi când vezi ce e în ligile inferioare. Toată lumea se dezvoltă, chiar și vecinii noștri, iar noi am regresat. Am redus totul. De ce? Totul este negru la noi. Mai râmâne să ne luăm la bătaie. Dar probabil vom ajunge și la asta.

Tinerii nu au cum să crească. Trebuie să punem presiune, care vine cu nivelul adversarului, cu stadioanele, cu publicul. Cum altfel să fim competitivi și să ne batem cu alții? Nu facem nimic ca să fim competitivi. Vorbim cancanuri și ne jignim.

Trebuie să ținem tinerii să joace 3-4 ani, trebuie să avem bugete importante. Cine susține sportul? Eu sunt mic, nu pot face multe. Am 200 de copii, am obligații față de ei. Merg pe drumul meu și fac cât pot. Dacă e aur undeva, atunci e în tineri. Doar ei ne pot duce la un nivel european. România trebuie să privească pe acest drum. Dacă vom continua cu jucători în vârstă, progresia va fi lentă. Sau va fi o pierdere de timp. Eu îmi asum tot ce zic, trebuie un proiect foarte mare.

Vreau ca țară să fim competitivi, să avem mândrie, să ne batem, nu să ne bată toți. Trebuie să facem lumea fericită. E o onoare să muncești pentru România, dar la noi fiecare e într-o gașcă. Eu nu am fost în nicio gașcă, am fost lider. Alții au stat pe lângă mine și le-a mers foarte bine. Cred că am sprijinit pe mulți. Eu am fost și sunt singur, lider. Așa sunt, așa m-a făcut mama. Puterea stă în mine, muncă multă. Am plecat de jos, am muncit mult și a venit succesul, un succes unic. Am ajuns să mă bat cu Steaua, când căpitanii echipei și vreo 5 jucători de acolo erau ai mei. M-am bătut de la egal la egal cu Steaua.

Eu sunt formator, când o să fiu cel mai bogat, o să vă zic. Obiectivul echipei nu e să câștige campionatul, dar la Academie da. Acolo, copiii au de toate. La juniori am cel mai mare buget, de 5 ori mai mare decât oricine”, a declarat Gheorghe Hagi, potrivit gsp.ro.