Halterofilul Ilie Ciotoiu, cel mai bun sportiv al clubului CFR Iaşi în anul 2017

Clubul Sportiv CFR Iaşi a reuşit să se menţină pe linia de plutire şi în 2017, chiar dacă a funcţionat cu un buget de avarie. Secţiile de haltere şi culturism-fitness au fost cele mai prolifice, în timp ce marea dezamăgire a venit de la box, care nu a bifat nicio medalie la competiţiile naţionale.

Pe primul în ancheta clubului la final de an s-a clasat halterofilul Ilie Ciotoiu, sportivul cu dublă legitimare CFR Iaşi-CSM Cluj fiind multiplu medaliat la Campionatele Europene.

 

Clasamentul celor mai buni sportivi ai CS CFR Iaşi în anul 2017:

INDIVIDUAL:
1. Ilie Ciotoiu (haltere, cat. 56 kg, antrenor: Dănuţ Fron – Conform protocolului de colaborare cu CSM Cluj, avizat şi de FR Haltere, ieşeanul punctează pentru CS CFR Iaşi doar la tineret, deşi are rezultate notabile şi la seniori) – 130 puncte:
– Campionatele Europene de haltere tineret de la Durres (Albania): 1 medalie de bronz la stilul smuls şi 2 medalii de argint la stilul aruncat şi la totalul olimpic.
– Campionatele Naţionale de tineret: 3 medalii de aur, la smuls, aruncat şi la totalul olimpic.
– Cupa României tineret: 1 medalie de aur la totalul olimpic.
2. Ionela Atincăi (haltere, cat. 69 kg, antrenor: Dănuţ Fron) – 21 puncte:
– Campionatele Naţionale de juniori I: 3 medalii de bronz, la smuls, aruncat şi la totalul olimpic.
– Campionatele Naţionale de juniori II: 3 medalii de argint, la smuls, aruncat şi la totalul olimpic.
3. Ion Cercel (popice, antrenor: Remus Antimirescu) – 18 puncte:
– Campionatele Naţionale de popice seniori: 2 medalii de argint la tandem mixt (cu Gyeresi Anna – Electromureş Romgaz Tg. Mureş) şi la tandem masculin (cu Costică Ciurdea – CFR Olimpia ACB Iaşi).

– Campionatul Naţionale de popice seniori pe echipe: 1 medalie de argint cu CFR Olimpia ACB Iaşi.
4. Andrei Vasile Maxim (popice, antrenori: Remus Antimirescu şi Costică Ciurdea) – 17 puncte:
– Campionatele Naţionale de popice tineret „U 23”: 1 medalie de aur la tandem mixt (cu Seres Bernadet – Electromureş Romgaz Tg. Mureş) şi 1 medalie de bronz la sprint.
– Campionatul Naţionale de popice seniori pe echipe: 1 medalie de argint cu CFR Olimpia ACB Iaşi.

  1. Costică Ciurdea (popice, antrenor: Remus Antimirescu): 15 puncte:
    – Campionatele Naţionale de popice seniori: 1 medalie de argint la tandem masculin (cu Ion Cercel – CFR Olimpia ACB Iaşi).

– Campionatul Naţionale de popice seniori pe echipe: 1 medalie de argint cu CFR Olimpia ACB Iaşi.
6. Constantin Iftimie (popice veterani, sub 60 ani, antrenor şi căpitan de echipă: Vasile Ţidularu) – 14 puncte:
– Campionatele Naţionale de popice veterani: 1 medalie de bronz la individual clasic şi 2 medalii de argint la sprint şi la tandem masculin (cu Dorel Fechete – CSO Tălmaciu).
– Cupa României de popice veterani: 1 medalie de aur.
7. Răzvan Aghion (tenis de câmp, antrenori: Vergil Aghion şi Raluca Aghion) – 12,5 puncte:
– Campionatele Naţionale de tenis de vară – juniori 14 ani: 1 medalie de aur la dublu masculin (cu Adrian Gheorghe – CSM Brăila).
– Campionatele Naţionale de tenis de iarnă – juniori 14 ani: 1 medalie de argint la simplu şi 1 medalie de bronz la dublu masculin (cu Adrian Gheorghe – CSM Brăila).
– Campionatele Naţionale de tenis pe echipe juniori – U 14, în protocol de colaborare cu CSM Oradea, pentru evoluţii la simplu şi dublu masculin – 1 medalie de argint.
– A participat cu rezultate notabile la turneele naţionale şi internaţionale din România, Israel, Franţa, Belgia.
8. Marinela Ungureanu (culturism-fitnees, antrenor: Petru Ciorbă) – 10 puncte:
– Campionatele Naţionale de culturism-fitness: 1 medalie de bronz la Master Women Body-Fitness.
– Campionatele Balcanice de culturism-fitness de la Bar (Muntenegru) – 1 medalie de bronz la Master Women Body-Fitness.
9. Florina Rusu (culturism-fitness, antrenor: Petru Ciorbă) – 7,5 puncte:
– Campionatele Balcanice de culturism-fitness de la Bar (Muntenegru) – 1 medalie de argint la Women’s Physique Open.
10. Ioan Dăscălescu (popice veterani, peste 60 ani, antrenor şi căpitan de echipă: Vasile Ţidularu) – 6 puncte:
– Campionatele Naţionale de popice veterani: 1 medalie de argint la sprint.
Au mai punctat pentru CS CFR Iaşi, în anul 2017, sportivii Ioan Herman (popice veterani, peste 70 ani, medaliat cu bronz la Campionatul Naţional), Maria Bianca Andrei (tenis de câmp, categoria 14 ani, cu participări meritorii la turneele juvenile din România, Belgia şi Republica Moldova şi cu o medalie de bronz la dublu feminin, alături de Daria Munteanu – CS Coreco Iaşi, la Campionatele Naţionale de Vară), Marius Pagu (haltere – juniori III, categoria 9-12 ani, care a cucerit în 2017 un număr de 6 medalii la nivel naţional, din care 2 de aur şi 4 de argint), Andrei Seliman şi Ioan Iulian Bejan (popice juniori mici, cu medalii de aur şi bronz la Competiţiile Naţionale de la categoriile de vârstă 14 ani şi 12 ani).
ECHIPE:
1. CFR Olimpia ACB Iaşi (popice seniori, antrenor: Remus Antimirescu): medalie de argint la Campionatul Naţional şi titlul de vicecampioană naţională, în componenţa: Ion Cercel, Gyula Veres, Florin Opincă, Costică Ciurdea, Iulian Gabriel Cucu, Remus Antimirescu, Andrei Vasile Maxim, Vlad Nacu, Sebastian Biţă, Ştefan Ouatu, Iulian Cucu jr.
2. CFR Olimpia ACB Iaşi (popice tineret, antrenori: Costică Ciurdea şi Remus Antimirescu): medalie de bronz la Campionatul Naţional, în componenţa: Iulian Cucu jr, Andrei Seliman, Vlad Nacu, Ştefan Ouatu, Eduard Pamfil, Sebastian Biţă, Ştefan Lincu, Cristian Toma.
3. CFR Olimpia ACB Iaşi (popice veterani, antrenor şi căpitan de echipă: Vasile Ţidularu): locul 4 la Campionatul Naţional şi medaliată cu argint şi bronz la Cupa Iaşului şi la Cupa Sibiului (de la Sălişte), cu următorul lot lărgit: Ioan Dăscălescu, Ioan Herman, Mihai Chilaboc, Aurel Roiu, Sorin Cotlarciuc, Florin Dăscălescu, Constantin Iftimie, Mihai Ispir, Mariana Zlăvog, Vasile Croitoru.

CS CFR Iaşi, club prezidat de Radu Pipa, a obţinut în anul 2017 un total de 37 de medalii, dintre care 11 de aur, 16 de argint şi 10 de bronz, toate cucerite în întrecerile individuale.

Share