Sportivii din Timiș, premiați pentru performanțele din 2017. Luptătoarea Estera Dobre a fost desemnată numărul 1 în vestul țării

Gala de final de an a sportului timișean a fost mai săracă față de alți ani în valoarea premiilor, dar în continuare destul de bogată în realizări. Estera Dobre, campioana națională la lupte libere și locul 5 mondial, a fost desemnată cea mai bună sportivă din cel mai vestic județ în anul 2017.

Cea mai bună formație la jocuri sportive a rămas și în acest an Timișoara Saracens – campioana României și grupare participantă în cupele europene. La sporturi individuale s-a remarcat o altă campioană pe echipe, CS Dumbrăvița, participantă la rându-l ei în eurocupe la tenis de masă.

Din cauza legislației defectuoase valoarea premiilor a scăzut în Timiș, de teama unor ilegalități. Sistemul consacrat din anii trecuți s-a păstrat însă. A existat un top 10 olimpic și unul neolimpic. Precum și numeroase alte distincții acordate antrenorilor și conducătorilor din sportul local. Horia Colibășanu și Nini Dica sunt considerați ambasadori ai sportului timișean.

Din păcate au existat și numeroase absențe de la gală, cauzate de programul diferit al sportivilor, unii dintre ei au fost selecționați la lotul național, alții au participat la alte gale. E chiar cazul Esterei Dobre, invitată și la gala FR de Lupte, la București.

Share