Cosmin Contra, despre problemele fotbalului românesc: „Am impresia că ne mulțumim cu puțin”

Cosmin Contra, selectionerul echipei nationale, a analizat situatia fotbalului romanesc si a identificat problema care sta la baza. Acesta a recunoscut ca i-ar placea sa antreneze un jucator precum este Messi, dar are incredere si in fotbalistii romani, pe care ii considera talentati si de perspectiva.

Problema principala identificata de Contra este la nivelul tinerilor jucatori care nu sunt invatati de mici ca fotbalul de performanta inseamna suferinte, spune el.

„Din punctul meu de vedere, e cel mai bun jucator din ultimul deceniu. Ar fi fost frumos sa avem si noi un Messi in fotbalul romanesc, imi facea treaba mai usoara. Insa, avem multi jucatori talentati, eu am mare incredere in baietii nostri. Jucatorii romani pot face o treaba foarte buna.

In fotbalul romanesc, alta e problema. Ar trebui invatati de cand sunt copii ceea ce inseamna fotbalul de performanta. E nevoie de sacrificii, eu asa vad fotbalul de performanta. Sa suferi in anumite momente pentru meseria asta. Ca fotbalist profesionist, nu-ti permiti vacante, nu-ti permiti zile libere, cum au alti oameni. Nu ai un program prea liber, e nevoie de sacrificii, iar aceasta mentalitate, din pacate, la noi are de suferit.

Am impresia ca ne multumim cu putin, nu ne dorim prea multe. Ajungem la un anumit nivel si ne oprim acolo. Avem talente care pot juca in orice campionat din lume, dar se multumesc cu putin. Incerci sa ajungi la ei, sa-i faci sa inteleaga anumite lucruri, dar, pana la urma, tot de ei depinde, de ceea ce isi doresc in viata”, a declarat Cosmin Contra, potrivit Telekom Sport.