Mişcări de trupe în Copou. Stoican renunţă la mai mulţi jucători. Lista posibilelor achiziţii

Antrenorul lui CSM Poli Iasi, Flavius Stoican, a definitivat lista jucătorilor pe care nu va mai conta din această iarnă. „Lista neagră” este deschisă de fundaşul dreapta Tiago, jucător care a gafat în majoritatea meciurilor în care a fost folosit în prima parte a campionatului.

Adus în vară de la echipa portugheză Moreirense, unde nu a bifat niciun minut în prima jumătate a anului, fundaşul de 26 de ani din Insulele Capului Verde a fost unul dintre cei mai slabi jucători ai Iaşiului în acest sezon, greşelile sale fiind decisive în mai multe partide.

CSM Poli se va despărţi şi de moldovenii Danu Spătaru şi Vremea, care au evoluat foarte puţin şi nu au confirmat în rarele prezenţe pe teren. Totodată, Stoican nu va mai conta din 2018 nici pe stoperul Andu Moisi, adus de la Miroslava, acesta urmând să fie împrumutat la o altă echipă. Semne de întrebare planează şi asupra atacantului Salim Cisse, care în ciuda golului marcat cu Juventus Bucureşti a avut evoluţii şterse în aproape toate partidele.

 

Oferte pentru Qaka, Cioinac şi Jo

 

Pe lângă cei anunţaţi mai sus, CSM Poli i-ar putea pierde şi pe mijlocaşii centrali Kamer Qaka şi Ionuţ Cioinac. Primul are mai multe oferte din Liga I, dar şi din Portugalia, Italia sau Spania, în timp ce Cioinac este dorit de o echipă din Kazahstan. Totodată, brazilianul Jo Santos este dorit de o echipă din zona Golfului.

„Pentru Kamer Qaka avem mai multe oferte din Portugalia, Spania, Italia şi România, în timp ce Ionuţ Cioinac este dorit de o echipă din Kazahstan. Noi ne dorim să-i ţinem pe ambii jucători, pentru a ne ajuta să îndeplinim obiectivul, dar dacă vom primi oferte avantajoase suntem deschişi la discuţii”, a declarat preşedintele executiv al lui CSM Poli Iaşi, Adrian Ambrosie.

La capitolul „sosiri”, Iaşiul nu a punctat încă, dar oficialii din Copou tatonează mai multe piste. Pe lângă „stranierii” Josimar Quintero (mijlocaş ecuadorian de 21 de ani), Aythami Alvarez (30 de ani, fundaş) şi Gerard Oliva (28 de ani, atacant) propuşi de un impresar străin, CSM Poli Iaşi se află în tratative cu Florin Purece (Hapoel Ra’anana), Laurenţiu Rus, Yasin Hamed (ambii CFR Cluj) şi Alexandru Zaharia (Juventus Bucureşti).

 

Share