Un nou an foarte bun pentru karate-ul tradiţional ieşean

Karate-ul tradiţional ieşean s-a menţinut şi în acest an la cote înalte, sportivii de la clubul ENPI reuşind performanţe notabile nu doar la întrecerile interne, ci şi la Campionatele Europene şi Mondiale.

Karateka pregatiţi de preşedintele-antrenor Constantin Adăscăliţei – 5 Dan şi instructorul Răzvan Popa – 4 Dan au avut rezultate foarte bune şi au dovedit din nou că şcoala ieşeană rămâne una dintre cele mai puternice din karate-ul tradiţional românesc.

După un an plin, sportivii de la cluburile ENPI (preşedinte Constantin Adăscăliţei), OLYMPIC (preşedinte Petronel Luca) şi RISEI (preşedinte Marian Bejenaru) şi-au primit răsplata, în cadrul unei festivităţi de final de an. În prezenţa familiilor şi a prietenilor, zeci de sportivi de la cele trei cluburi ieşene au fost premiaţi de către antrenorii lor şi au susţinut examenele de grad pentru centură şi grade specifice karate-ului.

„Încheiem anul 2017 cu bucurie şi cu speranţa că anul viitor sportivii noştri ne vor reprezenta la fel de bine în competiţiile naţionale şi internaţionale. Sala de antrenament a clubului ENPI este plină de copii şi de tineri dornici de a face mişcare şi karate tradiţional de performanţă. Cei mici care intră acum în sală se formează în timp ca oameni şi ca sportivi, devin repere şi valori morale pentru sutele de practicanţi ce se înscriu la cursurile de pregătire în disciplina karate-ului tradiţional. Pentru noi, cei care îi instruim, este o mare satisfacţie. În paralel, sportivii de performanţă ai clubului ENPI au reuşit un nou an foarte bun, cu medalii la Campionatele Europene şi Mondiale, menţinând clubul între cele mai bune din ţară. Sunt performanţe deosebite pentru Iaşi, pentru România care a punctat în clasamentul pe naţiuni, dar şi pentru clubul la care sportivii sunt legitimaţi”, a declarat preşedintele clubului ENPI, Constantin Adăscăliţei – 5 Dan.

Examene de grad pentru sportivii de la „Olympic”

 

Karateka de la Clubul Sportiv Olympic Iaşi l-au primit pe Moş Crăciun, în cadrul unei festivităţi de final de an ce a avut loc la sala de sport a Liceului Economic nr. 1. Înainte de a-şi primi darurile, cei 40 de sportivi ai clubului au făcut o demonstraţie în faţa părinţilor, sub îndrumarea preşedintelui Petronel Luca – 3 Dan şi a instructorului Irina Pătrăhău – 2 Dan. O parte dintre karateka au susţinut şi examenele de grad pentru dobândirea unor centuri.

La sfârşitul festivităţii, preşedintele clubului Olympic, Petronel Luca, le-a transmis elevilor săi şi părinţilor acestora un mesaj emoţionant.

„Sunt mândru de ce am realizat în această sală, pe acest parchet, chiar dacă nu am avut condiţii dintre cele mai bune. Am construit oameni, caractere. Copiii din faţa mea sunt copacii viitorului. Sădim acum, iar roadele vor apărea peste câţiva ani. Vă mulţumesc mult şi dumneavoastră, dragi părinţi, pentru faptul că aţi avut încredere în mine şi mi-aţi încredinţat copiii. Sunt mândru de acest lucru. Karate-ul tradiţional îi învaţă pe copii să fie disciplinaţi, să aibă caracter şi să lupte pentru viaţă. Le-am spus copiilor atunci când au intrat în sală pentru prima dată să se ghideze după trei principii: dorinţă, prezenţă, perseverenţă, iar valorile lor să fie familia, şcoala sau serviciul, după caz şi sala de antrenament în cazul sportivilor”, le-a spus Sensei Petronel Luca celor prezenţi.

Dincolo de latura educativă, clubul s-a remarcat şi prin rezultate în acest an. CS Olympic a avut doi reprezentanţi la Campionatele Mondiale de Karate Tradiţional şi a cucerit mai multe medalii la Campionatele Naţionale.

Topul celor mai buni sportivi de performanţă ai clubului ENPI Iaşi în anul 2017:

 1. Iulian Dumitraş  – 2 medalii la C.N. şi 2 medalii la C.M.
  Bianca Balaur  – 5 medalii la C.N. şi 3 medalii la C.M.
  2. Marius Adăscăliţei – 3 medalii la C.N. şi 1 medalie la C.M.
  3. Dragoş Bălăiaşa – 5 medalii la C.N.
  Constantin Adăscăliţei jr. – 2 medalii la C.N.
  4. Răzvan Popa – 1 medalie la C.N.
  5. Aurel Ciubotaru – 2 medalii la C.N.
  6. Octavian Postolache – 3 medalii la C.N.
  7. Cristian Bistriceanu – 3 medalii la C.N.
  8. Alexandru Lupescu – 3 medalii la C.N.
  9. Iustin Cozmiuc – 2 medalii la C.N.
  10. Rareş Alecsandru – participare faza zonală a C.N.
  Nicolae Mitul – prima participare la un C.M.

 

Share